Skip to main content

Eurocup γυναικών - Κίνητρο για ένα βήμα μπροστά τα γεμάτα γήπεδα σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη (pic)

Μαζική ήταν η προσέλευση του κόσμου στο «Νέο Κλειστό Ιωαννίνων» και το Ιβανώφειο, με το κοινό να γεμίζει τα δυο γήπεδα προκειμένου να θαυμάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ηρακλή στον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν που συνέβη να είναι και το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. 

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι που έγινε την Τετάρτη 18/9, ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε κόντρα στην ισχυρή Σάσαρι. Το σύνολο του κόουτς Πέρκου έκανε πολύ σοβαρή προσπάθεια, αλλά αυτό που πέτυχε πάνω από όλα είναι να κάνει τον κόσμο να τραγουδά αδιάκοπα για την παρέα της Ντίνας Σαρηγιαννίδου. Αυτός ο επαρχιακός σύλλογος κάνει βήματα μπροστά τόσο στην προβολή, όσο και την οργάνωσή του, δείχνοντας οτι μπορεί μια μέρα να ονειρεύεται μεταξύ άλλων και ευρωπαϊκή πρόκριση. 

24 EUROPAS4 super

24 PASKOSMOS super

24 EUROPAS2 

24 EUROPAS5 super

Ηρακλής: Ο κόσμος συνέρρευσε στο Ιβανώφειο για να δει ουσία και θέαμα στο μπάσκετ γυναικών!

Όσο για τον ιστορικό Ηρακλή τι να πει κανείς; Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι των δυο ελληνικών ομάδων που παίζουν στα προκριματικά του Eurocup γυναικών οι γαλανόλευκες συνδύασαν ουσία και θέαμα, καθώς επικράτησαν της ρουμανικής Κλουζ με 61-50.

Μάλιστα το παιχνίδι είχε έντονο ελληνικό χρώμα καθώς από τη μεριά των γηπεδούχων ο κόουτς Πολυμένης χρησιμοποίησε αρκετές Ελληνίδες νεαρής ηλικίας, ενώ στην απέναντι μεριά ο προπονητής ήταν επίσης Έλληνας, ο Γιάννης Κούκος. 

Έδειξε και ο Ηρακλής ότι φέτος θέλει να κάνει ένα βήμα μπροστά και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες που έχουν άλλες ομάδες.  24 IRA IBANOFEIO super

Φυσικά ο κόσμος επιβράβευσε αυτή την αντίληψη και στήριξε πολύ μαζικά την ομάδα στην επιστροφή της στα ευρωπαϊά παρκέ 52 χρόνια μετά το τελευταίο της παιχνίδι, γεμίζοντας το Ιβανώφειο και χαρίζοντας για άλλη μια φορά αθλητικό πολιτισμό και όμορφες γηπεδικές εικόνες. 

24 IRALAOS EUROCUP super

Στο Ιβανώφειο λοιπόν ο κόσμος θαύμασε τη Γουέστμπρουκ που έκανε νταμπλ νταμπλ, την Ντίκι που έκανε τη διαφορά, αλλά και τις μικρές Τσινασλανίδου, Γιαπιτζόγλου, Παπαροϊδάμη και Γκομπετσισβίλι να κάνουν... θαύματα ακολουθώντας την πολύ έμπειρη και καλή σε απόδοση, Μαρία Αυτζή, η οποία οδήγησε τις γαλανόλευκες στη νίκη.

24 IRACLUJ super

24 IRATSINASLANIDOU super

Η μαζική προσέλευση κόσμου στα προκριματικά του Eurocup γυναικών, η τηλεοπτική κάλυψη της Α1 γυναικών, καθώς επίσης και η ανάληψη της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ γυναικών 2025 από την Ελλάδα, είναι ίσως κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα μπορεί να κάνει κάποια βήματα μπροστά.