Skip to main content

Ευρωλίγκα γυναικών : Ξεκίνημα με πολύ ενδιαφέροντες αγώνες

Η Ευρωλίγκα γυναικών άνοιξε  την αυλαία της και ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για τους έξι αγώνες της πρώτης ημέρας.

Αναλυτικά:

Με έξι αγώνες ξεκίνησε χθες η  Ευρωλίγκα των γυναικών και δυστυχώς  δεν είδα πουθενά κάποια αναφορά σε αυτήν...Όσο κι αν έψαξα.

Δεν υπάρχει απαίτηση να συμβεί ό, τι με την αντίστοιχη των ανδρών...όμως τίποτα?

Δυστυχώς το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα δεν πουλάει.

Τόσα χρόνια αυτό είναι το μόνιμο  συμπέρασμα. 

Δεν έτυχε της προβολής που του άξιζε.

Ποιος φταίει;

Όλοι κατά την γνώμη μου.

Ομοσπονδία, σωματεία  αθλήτριες, νοοτροπία.

Πριν πολλά χρόνια θυμάμαι την εποχή της παντοκρατορίας του Σπόρτιγκ που ο συγχωρεμένος ο Σακόπουλος είχε φέρει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα αθλητριών στον κόσμο στα Πατήσια. Μέτραγα στην εξέδρα 10-15 άτομα με αντιπάλους τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε Ευρωλίγκα στο ΣΕΦ σε άδειες εξέδρες.

Μόνο στην Εργάνη την ημέρα που ο Αθηναϊκός κατάκτησε τον τίτλο στο Eurocup, έγινε χαμός και είδα πρόσωπα που πρώτη φορά έβλεπα σε γυναικείο αγώνα.

Είχα ευχηθεί να τα ξαναδούμε...

Δεν τα ξαναείδαμε!

Συγχωρέστε μου την γκρίνια αλλά είναι ένα παράπονο που κουβαλάω χρόνια.

FB IMG 1606856968912

Χωρίς την μεγάλη έκπληξη διεξήχθη η πρώτη αγωνιστική στην Ευρωλίγκα.

Υψηλού επιπέδου μπάσκετ που μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει καθώς όλοι οι αγώνες μεταδίδονται σε livestreaming από το κανάλι της FIBA στο YouTube.

 Ένα συγκλονιστικό ματς ήταν το πρώτο όπου η Φενερμπαχτσε στο δικό της περιβάλλον έκανε την μεγάλη ανατροπή με κορυφαία την 22χρονη πρωτοεμφανιζόμενη Γερμανίδα Σατού Σαμπαλί!

Screenshot 20201202 103419 Gallery

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η μονομαχία των τριών εικονιζόμενων παικτριών των Κονέκτικατ Σαν που βρέθηκαν αντίπαλες χθες Τζασμιν Τόμας στην μέση της Φενερμπαχτσε και  Αλίσα Τόμας, Μπρίτανι Τζόνσον της USK Πράγας!

FB IMG 1606835678054

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και φαβορί της διοργάνωσης Εκατερινεμπουργκ δεν συνάντησε μεγάλα προβλήματα να φτάσει στην νίκη με αντίπαλο την Ιταλική Σκίο.

FB IMG 1606845510502

Ενδιαφέρον ματς έγινε στο Σοπρόν όπου η τοπική ομάδα με τέσσερις Αμερικανίδες, δύο Σέρβες και μια Ουγαρεζα σαν βασικές παίκτριες... επιβλήθηκε στο τέλος της σχεδόν αμιγώς Γαλλικής Μπούρζ.

FB IMG 1606824078246

Στην Ισπανία ή ΤΤΤ Ρίγα της γνωστής μας από την διετή θητεία της στον Ολυμπιακό Τζέσικα Τόμας έβαλε δύσκολα στην Τζιρονα καθώς προηγείτο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως η τοπική ομάδα με κορυφαίες την Σέρβα Σόνια Πέτροβιτς-Βάσιτς και την Σουιδεζα Φρίντα Ελντεμπρινκ πήρε τελικά την νίκη

Screenshot 20201201 235323 Instagram

Η Άρτεμις Σπανού και η Γκτίνια βρήκαν μπροστά τους την πολύ δυνατή πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιόν πού με κορυφαίες τις Τσιακ, Τζοανές και Αλίσα Κλαρκ έφτασε εύκολα στην επικράτηση.

image1

Τέλος στον Ρωσικό εμφύλιο η Ναντέζντα με κορυφαία την Αναστασία Λογκούνοβα πήρε την νίκη στις λεπτομέρειες με αντίπαλο την Ντυναμό Κουρσκ.

Screenshot 20201202 105959 Gallery

Η νικήτρια θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί και σήμερα στις 7.00μμ απέναντι στην Ισπανική Αβενιντα καθώς το αρχικό πρόγραμμα έχει τροποποιηθεί ύστερα από την αποχή από την πρώτη τριάδα αγώνων των δύο Τουρκικών ομάδων Γαλατάσαραϊ  και Ιζμίτ λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοιού