Skip to main content

Η Εθνική μας και οι...άλλοι στον όμιλο

Η Εθνική Γυναικών έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της, ενόψει του επερχόμενου Eurobasket και ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για τα φιλικά προετοιμασίας που θα δώσουν οι αντίπαλοι της Ελλάδας στο μεγάλο καλοκαιρινό μπασκετικό ραντεβού.

Η Εθνική Γυναικών ξεκινά σήμερα (27/5) απέναντι στην Ουγγαρία τα φιλικά παιχνίδια, στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το Eurobasket σε περίπου είκοσι μέρες. 

Η νέα Εθνική μας που πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση με δραματικό τρόπο, έχει προγραμματίσει οκτώ φιλικά καθώς ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Μασλαρινός και οι συνεργάτες του θέλουν πολλούς αγώνες ώστε να δέσει η ομάδα, μετά από μια ιδιαίτερη λόγω κορονοιου χρονιά. 

Να σημειωθεί ότι θα δώσουμε πιο πολλά φιλικά σε σχέση με τις αντιπάλους μας στον όμιλο, αρχής γενομένης από την επίσης ανανεωμένη εθνική Ουγγαρίας η οποία δεν κατάφερε να προκριθεί στο Eurobasket. 

FB IMG 7063475291881132733ες

Η εθνική Σερβίας της Μαρίνας Μαλκοβιτς, όπως είχαμε γράψει εκτός το Eurobasket ετοιμάζεται και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.  Θα δώσει συνολικά πέντε φιλικά. 

Τα δύο νικηφόρα που έπαιξε με την Τουρκία στο Ζλατιμπορ και το τριήμερο που ακολουθεί θα πάρει μέρος σε ένα δυνατό τουρνουά στο Βέλγιο με αντιπάλους εκτός την οικοδέσποινα την Νιγηρία και το Πουέρτο Ρίκο. 

FB IMG 8004378344967638934

Η Ιταλία με επικεφαλής την εικονιζόμενη Σεσίλια Ζανταλασίνι που όπως γράψαμε επέστρεψε από την Φενερμπαχτσε στην χώρα της για λογαριασμό της Βίρτους, δεν θα παίξει πολλά φιλικά. 

Οι παίκτριες λόγω της δύσκολης χρονιάς και επειδή θεωρείται οτι γνωρίζονται μεταξύ τους καθώς πέντε ειναι απο την πρωταθλήτρια και φιναλίστ του Eurocup Βενέτσια, ενώ αλλες πέντε προέρχονται απο την Σκίο,θα παίξουν 1-2 Ιουνίου δύο αγώνες στην Γαλλία και λίγο πριν το Εurobasket σε ένα τουρνουά στην Βαλένθια με αντιπάλους την Ισπανία και την Τουρκία.

FB IMG 1621594405624

Τέλος το Μαυροβούνιο της εικονιζόμενης παλιάς γνωστής μας Μιλίτσα Γιοβανοβιτς αγωνιζόμενο χωρίς αυτή καθώς και τις Ντουμπλιεβιτς, Γκάτλινκ δηλαδή τις τρείς που αποτελούν το βαρύ πυροβολικό του, έπαιξε τέσσερεις αγώνες δύο με Σλοβενία και ισάριθμους με Κροατία τους οποίους έχασε. 

Η κόουτς Έλενα Σκέροβιτς ευελπιστεί να τις έχει στα δύο προσεχή φιλικά με Βοσνία Ερζεγοβίνη.