Skip to main content

Νταν Χιούζ στο Superbasket: «Χρειάζεται διδασκαλία και μάθηση καθώς προχωράμε στη σεζόν, μου θυμίζει την σεζόν του 2018»

Ο προπονητής των Σιατλ Στορμ, Νταν Χιούζ στο πλαίσιο του Shootaround Media Availability του WNBA, απάντησε σε ερώτηση του superbasket.gr σχετικά με το πώς αξιολογεί τα πέντε πρώτα ματς της ομάδας στην φετινή σεζόν.

Ο 66χρονος Αμερικανός προπονητής των Σιατλ Στορμ έχει γράψει την δική του ιστορία στο WNBA, αφού έχει τις περισσότερες νίκες ως προπονητής στην ιστορία του franchise. Ο κόουτς Νταν Χιούζ πήρε το πρωτάθλημα του 2018, που ήταν ο τρίτος χρονικά τίτλος της ομάδας, ενώ έχει και πάρει και δύο φορές το βραβείο για τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς (2001, 2007). 

https___highposthoops.com_wp-content_uploads_getty-images_2017_10_453937068-san-antonio-stars-v-minnesota-lynx-wnba-western-conference-semifinals-game-1.jpg-850x560.jpg

Οι Σιάτλ Στορμ κατέκτησαν τον τέταρτο τους τίτλο στην "φούσκα" πέρσι και πηγαίνουν στην φετινή σεζόν ως κάτοχοι του τίτλο, έχοντας στα πρώτα πέντε ματς, τέσσερις νίκες και μια ήττα. 

Όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Νταν Χιούζ των Σιάτλ Στορμ στον Άρη Κατσίδη:

Μετά τα πρώτα πέντε ματς, έχετε τέσσερις νίκες και μια ήττα, πως αξιολογείτε τις εμφανίσεις σας μέχρι τώρα;

03292021_hughes_121136-780x520.jpg

Eπικροτώ το γεγονός λόγω των πολλών μοναδικών καταστάσεων. Όσο φτιάχνουμε την ομάδα για τους αγώνες , καθώς είναι νέα, επικροτώ το γεγονός ότι μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους σε αυτό το σημείο. Πρέπει να κάνουμε δουλειά, να ξεχωρίσουμε τι έχει να κάνει ο καθένας, ήταν παιχνίδια  winning close. Αλλά, επικροτώ το ότι δεν ξέρω πόσο καλά θα μπορούσαμε ειδάλλως να το κάνουμε, δεν ήταν κάτι εύκολο. Όλες είναι μαζί, η μία με την άλλη, όλες γνωρίζουν τι θα κάνουν μεταξύ τους. Ευτυχώς, έχουμε κάποια βασικά στοιχεία σχετικά με τις Σου Μπερντ, Μπρεάνα Στιούαρτ και Τζούελ Λόιντ. Kαι μερικές άλλες παίκτριες που έχουν επίσης επαγγελματική γνώση για το τι θα κάνουν, θα βασιστούμε σε αυτό. Για το τι θα κάνουμε το 2021 το έχουμε εδώ πίσω (στο μυαλό μας), μια επαγγελματική γνώση που περιγράφει την κατάσταση. Επικροτώ ότι νωρίζουμε πως έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, θέλουμε να αναπτύξουμε το ρόστερ, να το κάνουμε λίγο πιο μεγάλο, λίγο εκλεπτυσμένο σε κάποιους τομείς που παίζουμε. Χρειάζεται διδασκαλία και μάθηση καθώς προχωράμε στη σεζόν, από αυτή την άποψη, γι 'αυτό μου θυμίζει τη σεζόν του 2018. Όπως είχαμε βελτιώσει την άμυνα μας στη σεζόν του 2018. Μπορούμε να το κάνουμε ξανά και νομίζω ότι η ομάδα μας είναι ένα σύνολο, καθώς έχουμε συνέπεια στο παιχνίδι, μπορούμε επίσης να κερδίσουμε εμπιστοσύνη, ώστε να μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο. Μου αρέσει το γεγονός ότι οι παίκτριες έχουν δουλέψει τόσο στο επίπεδο που βρισκόμαστε».

Ακούστε την ερώτηση μας στο 15:27