Skip to main content

WNBA: Έκανε σεφτέ η Λίνξ, νίκες για Έισις και Σπαρκς

Η Μινεσότα Λίνξ νίκησε στην παράταση τις Κονέκτικατ Σαν με 79-74 και πέτυχαν την πρώτη νίκη της σεζόν, συνεχίζουν νικηφόρα οι Έισις και Σπαρκς.

Λας Βέγκας Έισις-Ιντιάνα Φέβερ: 101-78

 Αν και η ομάδα από την Ιντιάνα προηγήθηκε με πέντε πόντους (8-3), οι Έισις ξέφυγαν με ένα επί μέρους σκορ 29-7 και κατάφεραν να είναι μπροστά με 17 πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (32-15). Οι γηπεδούχες διατήρησαν την διαφορά πάνω από τους 15 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και είχαν προβάδισμα με 19 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (48-29).

Παρότι οι Φέβερ προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά στο δεύτερο μέρος, οι Έισις διαχειρίστηκαν την κατάσταση και νίκησαν εντός έδρας την ομάδα από την Ιντιάνα με 101-78.

Με αυτήν την νίκη, οι Είσις ανέβηκαν στο 5-2 και την δεύτερη θέση, ενώ οι Φέβερ έπεσαν στο 1-7 και την έκτη θέση. 

Από τις Έισις ξεχώρισαν οι Χάμπι και Γουίλιαμς με 22 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τις Φέβερ διακρίθηκαν οι Βίβιανς και ΜακΚόβαν με 17 και 15 πόντους. 

Περίοδοι: 32-15, 48-29, 72-46, 101-78

Τα highlights:

Media Ο προπονητής των Είσις, Μπιλ Λαμπίρ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: "Ναι, πήραμε την νίκη σε αυτά τα δύο παιχνίδια κόντρα στην νεανική ομάδα της Ιντιάνα. Βρήκαμε τον τρόπο (για να νικήσουμε) αυτή τη στιγμή, αλλά το να μαθαίνουμε για τον άλλον, να παίζουμε επιθετικό μπάσκετ και ήταν μια δύσκολη μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες, οπού είδατε όσα συνέβησαν.  Αλλά νομίζω το να μαθαίνουμε ο ένας για τον άλλον...Θεωρώ ότι η Λιζ Κάμπατζ έχει συνδεθεί τώρα και είναι θετικό για εμάς, είχε 13 πόντους, 13 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ σε 22 λεπτά...Είναι πολύ μεγάλο κομμάτι του 5-2 τώρα. 

Σικάγο Σκάι-Λος Άντζελες Σπαρκς: 79-82

 Οι Σκάι ξεκίνησαν δυνατά στα πρώτα λεπτά και προηγήθηκαν με 14 πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (27-13). Οι Σπαρκς αντέδρασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα επί μέρους σκορ 24-10, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο τέλος του ημιχρόνου (37-37).

Αν και οι Σκάι προηγήθηκαν ξανά στο τέλος της τρίτης περιόδου (57-51), οι Σπαρκς μείωσαν και κατάφεραν οι δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο τέλος της κανονικής περιόδου (73-73). Η ομάδα από το Λος Άντζελες κατάφερε να νικήσει τις Σκάι στο τελευταίο πεντάλεπτο της παράτασης και νίκησε με 82-79.

Με αυτήν την νίκη, οι Σπάρκς ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της Δύσης με ρεκόρ 2-2, ενώ οι Σκάι έπεσαν στο 2-4 και την τέταρτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας.

Από τις Σπαρκς ξεχώρισαν οι Ογκουμίκε και Γουίλερ με 21 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τις Σκαι διακρίθηκαν οι Βάντερσλοτ και Χέμπαρντ με 28 και 12 πόντους.

Περίοδοι: 27-13, 37-37, 57-51, 73-73 (τέλος της κανονικής περιόδου), 79-82 (τέλος της παράτασης)

Τα highlights:

Media Availability:

Ο προπονητής των Σπαρκς, Ντέρεκ Φίσερ ανέφερε ότι: "Ξέρετε αμυντικά, νομίζω ότι ήμασταν πραγματικά καλοί, αναγκάζοντας άλλα 25 λάθη απόψε. Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε, συνέχεια παιχνίδι με το παιχνίδι, αυτό είναι ένα πράγμα που θέλω να συνεχίσω να βλέπω στην ομάδα. Νωρίτερα στην σεζόν, ψάχναμε να βρουμε ποια θα είναι η επιθετική μας ταυτότητα, θέλουμε να είμαστε καλοί αμυντικά, να αναγκάζουμε τους αμυντικούς σε λάθη και να τελειώνουμε τις φάσεις σε μεγάλο ποσοστό ευστοχίας. Το να προκαλούμε λάθη, νομίζω ότι είναι ένα κομμάτι που πρέπει αναπτύξουμε και  να προχωρήσουμε βραχυπρόθεσμα. Επιθετικά, εκεί μου αρέσει που η ρικα Γουίλερ και η Μπρίτνει Σάικς, πηγαίνουν προς το καλάθι οι παίκτες, αυτό είναι ένα πράγμα που είναι σημαντικό για εμάς και νομίζω ότι αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τους χώρους που θέλουμε να έχουμε όταν παίζουμε, οπού θα έχουμε ευκαιρίες να κάνουμε επίθεση και να είμαστε επιθετικοί, είναι στιγμές που πρέπει να σκεφτόμαστε επιθετικά στο πλαίσιο του πώς παίζουμε, είναι καλό να βλέπουμε ακόμη περισσότερες παίκτριες να πηγαίνουν προς το καλάθι, στην στεφάνη, κάτι που μας βοηθάει να τελειώνουμε τις φάσεις με μεγαλύτερα ποσοστά ευστοχίας. 

Μινεσότα Λίνξ-Κονέκτικατ Σαν: 79-74

Οι Σαν πάτησαν το γκάζι από τα πρώτα λεπτά και προηγήθηκαν με δώδεκα πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (27-15). Οι Λίνξ μείωσαν την διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά η ομάδα από το Κονέκτικατ προηγήθηκε με δύο πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (52-50). Χαμηλά κινήθηκε το σκορ στην τέταρτη περίοδο, με τις Σαν να έχουν τον κύριο λόγο στο προβάδισμα, αλλά τις Λινξ να ισοφαρίζουν το ματς στο τέλος της κανονικής περιόδου (63-63). Η ομάδα από την Μινεσότα χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης για να νικήσει εντός έδρας τις Σαν με 79-74. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη των Λινξ, με την ομάδα από το Κονέκτικατ να πέφτει στο 6-2 αλλά να παραμένει στην πρώτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας.

Από τις Λινξ ξεχώρισαν οι Φόουλες και Κλαρεντόν με 24 και 12 πόντους, ενώ από τις Σαν διακρίθηκαν οι Τζόουνς και Μπόνερ με 22 και 18 πόντους αντίστοιχα

Περίοδοι: 15-27, 33-37, 50-52, 63-63 (τέλος της κανονικής περιόδου), 79-74 (τέλος της παράτασης).

Τα highlights: