Skip to main content

Ευρωπαϊκη εβδομάδα ξεκινά για τους Έλληνες στις γυναίκες

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για τη νέα σεζόν στο Eurocup women όπου θα συμμετέχουν πέντε ελληνικές ομάδες , αλλά και για την Euroleague women όπου θα έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο με την παρουσία της Μαριέλλας Φασούλας στην Αβενίδα αλλά και τον Τζώρτζη Δικαιουλάκου στον πάγκο της Σκίο.
 
 
Καλή χρονιά και επίσημα λοιπόν. 
 
Η εβδομάδα που ξεκινά δίνει τέλος στα ανεπίσημα και μπαίνουμε στα σοβαρά. Ο κορονοϊός μας ταλαιπώρησε πολύ πέρυσι,  έχει μεγαλώσει την δίψα όλων για δράση. 
Μακάρι να υπάρχει υγεία και να αποζημιώσει όλους για την περιπέτεια που περάσαμε και δυστυχώς όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα. 
 
Η FIBA κάνει το τζάμπολ για μια σεζόν η οποία θα βρει για πρώτη φορά στην ιστορία του μπάσκετ γυναικών...πέντε ελληνικές ομάδες να συμμετάσχουν στο Eurocup. 
Λίγο οξύμωρο βέβαια καθώς από το ελληνικό πρωτάθλημα των ουσιαστικά εννέα ομάδων οι πέντε να συμετέχουν στην Ευρώπη !
Όμως δεν παύει αυτή να είναι η νέα πραγματικότητα και εμείς θα είμαστε κοντά στις ομάδες μας δίνοντας τους τις καλύτερες ευχές μας.
 
Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός έχουν ήδη περάσει στους ομίλους και για αυτούς η δράση αρχίζει αρχές Οκτωβρίου. 
 
κυριακάκης 2
 
Την Πέμπτη μπαίνουν στον χορό οι δύο πρώτες ομάδες μας. 
 
Η πρωτάρα Ελευθερία Μοσχάτου η οποία θα αγωνιστει αναγκαστικά στο Σοφία Μπεφόν του Π.Φαλήρου, μιάς και το Μοσχάτο δεν έχει τις 800 θέσεις που είναι προαπαιτούμενο, απέναντι στην Πολωνική Μπιτγκόζ.
 
κυριακάκης 3
 
Την ίδια ώρα στην Λευκάδα η Νίκη στην δεύτερη συμμετοχή της στο Eurocup θα αντιμετωπίσει την έμπειρη Ουγγρική Πεκς. 
Η τρίτη ομάδα η οποία θα παίξει προκριματικά ο ΠΑΟΚ επειδή θα παίξει και τα δύο ματς στην Τουρκία με την Ελαζίγκ, θα μπει την προσεχή εβδομάδα στα ...βαθιά. 
 
Για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων θα μιλήσουμε τις προσεχείς μέρες καθώς έχουμε την... αποκλειστικοτητα να γράφουμε πιο αναλυτικά στοιχεία έξω από μία σκέτη προαναγγελία. 
 
κυριακάκης 4
 
Στα πλαίσια αυτά θα ασχοληθούμε εκτός από τις ελληνικές ομάδες στο Eurocup και με την Ελληνική παρουσία στην Euroleague. 
 
H Μαριέλλα Φασούλα με την Αβενίδα έχει περάσει ήδη στους ομίλους της.
 
Αυτό θέλει να πετύχει και Τζώρτζης Δικαιουλάκος με τον συνεργάτη του Πέτρο Πρέκα και την Ιταλική Σκίο. Οι Ιταλίδες έχασαν το πρωτάθλημα από την Ρέγερ Βενέτσια γεγονός που τις υποχρεώνει να δώσουν προκριματικούς αγώνες. Οι αντίπαλοι έμπειροι και δυνατοί. 
 
Η Σκίο χωρίς τις δύο Αμερικανίδες παίκτριες της οι οποίες έχουν ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις στο WNBA, ξεκινά τους αγώνες αύριο Τρίτη απέναντι στην κάτοχο του Eurocup Βαλένθια. 
 
H Ισπανίδες πηγαίνουν στην Ιταλία με ψυχολογία στα ύψη καθώς χθές κατέκτησαν το Supercopa στην Τενερίφη, αφού κέρδισαν στον τελικό 81-63 την περσινή πρωταθλήτρια Αβενίδα. 
 
Τα βάσανα για τον Τζώρτζη συνεχίζονται και την επόμενη μέρα όπου αντιμετωπίζει την Γαλλική Μπουρζ. Όπως είναι αντιληπτό ο μόνος σίγουρος τρόπος να περάσει η Σκίο στους ομίλους της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είναι δυο συνεχόμενες νίκες. 
 
Οι αγώνες και τις δύο μέρες ξεκινούν στις 20.30 και θα μεταδοθούν σε livestreaming από το κανάλι της FIBA στο YouTube.
 
κυριακάκης 5
 
Να ευχηθούμε Καλή επιτυχία στους φίλους μας!