Skip to main content

Νίκη Λευκάδας και Ελευθερία Μοσχάτου κάνουν την αρχή στο Eurocup women για την Ελλάδα

Γράφει ο Μιχάλης Κυριακάκης:

Μετά ένα χρόνο με μεγάλη αποχή λόγω κορονοϊού και των επακόλουθων του, ξεκινά η νέα σεζόν κατευθείαν από τα πολύ βαθιά!

Πέντε ελληνικές ομάδες ομάδες  δήλωσαν συμμετοχή στο Eurocup women και την Πέμπτη (23/9) οι δύο σέρνουν τον χορό σε ένα ...περιβάλλον στο οποίο δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο το μπάσκετ γυναικών της  Ελλάδας.

FB IMG 1632145838537

Η Νίκη Λευκάδας  συμμετέχει για δεύτερη φορά και θα βρει απέναντι της μια από τις πιο παλιές ομάδες της Ουγγαρίας την Πεκς.

FB IMG 1632145831271

Δεν είναι τόσο δυνατή όσο στο παρελθόν όμως παραμένει καλή ομάδα και στηρίζεται στις δύο Αμερικανίδες Νέλσον και Μάρσαλ, επίσης στην Σερβα σέντερ Μπαιράκοβιτς που μαζί με την διεθνή Ουγγαρέζα Κις είναι το δίδυμο των ψηλών.

Σπουδαίο εργαλείο η Σλοβάκα πλέι μέικερ Ντουντάσοβα και ελπιδοφόρα η 18χρονη Σκοπιανή Ιλινα Σέλκοβα.

FB IMG 1632297950370

Δεύτερη ομάδα η οποία ξεκινά τούς αγώνες της , η ...πρωτάρα Ελευθερία Μοσχάτου.

Αντίπαλος της η Πολωνική Μπιτγκόζ που συμμετέχει ανελλιπώς στην διοργάνωση τα τελευταία χρόνια.

Στην σύνθεση της η γνωστή μας από την περσινή θητεία της στον Ολυμπιακό εικονιζόμενη διεθνής Σουηδέζα Εσι Φοντέιν.

Επίσης η Λιθουανή σέντερ και συμπαίκτρια την περασμένη σεζόν της Σπανού στην Γκτινια Μισκινιένε,η διεθνής Πολωνέζα πλέι μέικερ Στανκιεβιτς καθώς και οι Μίχαλεκ με Χαουσερ είναι οι βασικοί κίνδυνοι για την ομάδα του Μοσχάτου.

Το πρόβλημα για την ελληνική ομάδα είναι ότι θα στερηθεί των υπηρεσιών της Αμερικανίδας Χαντερ καθώς και της Νίκης Ειβερι η οποία έχει αμερικανικό όσο και ελληνικό διαβατήριο,  συνεπώς θεωρείται νατουραλιζέ.

received 648289262807608

Το κακό είναι ότι δεν έχει συμμετάσχει με την εθνική γυναικών σε επίσημη διοργάνωση της FIBA, οπότε δυστυχώς μέχρι να συμβεί αυτό δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σαν Ελληνίδα και οι θέσεις των δύο Αμερικανίδων είναι ήδη κατειλημμένες στην Ελευθερία.

Η διοίκηση της Ελευθερίας Μοσχάτου, πάντως, κινήθηκε άμεσα να καλύψει το κενό της Ειβερι και απέκτησε την γνωστή μας  διεθνή Κύπρια ποιντ γκαρντ, Σταύρια Κόνιαλη .

Οι δύο αγώνες ξεκινούν στις 19.00 με τις ρεβάνς να έχουν οριστεί στις 30 Σεπτεμβρίου στις έδρες των αντιπάλων τους.

Να ευχηθούμε Καλή τύχη στις ελληνικές ομάδες.