Skip to main content

«Έφυγε» ο Στράτος Κωσταλάς

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για τον χαμό του Στράτου Κωσταλά

Αναλυτικά:

Έφυγε ξαφνικά ο Στράτος Κωσταλάς στα 66 του χρόνια.

Το κακό μαντάτο συντάραξε όλο τον μπασκετικό κόσμο δύο μήνες μετά τον θάνατο του θείου Γιάννη.

Ο Στράτος βρισκόταν με την οικογένειά του στην Αθήνα όπου μετά δέκα χρόνια στην Ρωσία σχεδίαζε να ερχόταν στην πατρίδα για μόνιμη πλέον εγκατάσταση.

Ο παλιός μου συμμαθητής, για μένα ο σπουδαιότερος και εμπειρότερος Έλληνας παράγοντας του μπάσκετ γυναικών, καθώς με την ομάδα του την Σπαρτακ Μόσχας, στην οποία ήταν γενικός διευθυντής μέχρι σήμερα,  την εποχή του Φον Καλμανοβιτς όπου κυριαρχούσε στην Ευρώπη, κατέκτησε τέσσερις φορές την Ευρωλίγκα και μία το Eurocup, ενώ συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου στον κόσμο τα οποία έφερε στην ομάδα του όπως Σου Μπερντ, Νταϊάνα Ταουράσι, Λορίν Τζάκσον και τόσες άλλες.

Παράπονο του ότι η προηγούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν ζήτησε τόσα χρόνια την βοήθεια του και αισθανόταν ξεχασμένος .

Στις αναφορές μου στις ελληνικές παρουσίες που είναι εκτός Ελλάδας και αγωνίζονται στο γυναικείο, πάντα τον έβαζα μέσα σε αυτές και δυστυχώς ήμουν ο μόνος.

Πριν λίγες μέρες δεν έγραψα για αυτόν στο λογαριασμό μου σε ένα τέτοιο θέμα ...και μου έστειλε σχόλιό πως είμαστε κι εμείς.

Ο φίλος Στράτος παντρεμένος στην Ρωσία απέκτησε έναν γιο ενώ έχει δύο κόρες από τον πρώτο του γάμο.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

259737870 865094170849736 6323174918756875948 n