Skip to main content

Ο Ολυμπιακός στην Τουρκία για την πρόκριση

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει

Ενώ στην Ελλάδα η επιστροφή στην δράση για τις ομάδες είναι προ των πυλών, ο μοναδικός μας εκπρόσωπος του μπάσκετ γυναικών στην Ευρώπη Ολυμπιακός πηγαίνει στην Άγκυρα για το βήμα παραπάνω στην ιστορία του τμήματος. 

Θέλει να πάρει την ρεβάνς της ήττας πριν μία εβδομάδα στο ΣΕΦ από την Νεσίμπε Αϊντίν και όχι μόνον...αφού χρειάζεται νίκη από τέσσερις πόντους, για να πάει σε παράταση, και πάνω για να περάσει στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Eurocup women. 

Εύκολο;

Κάθε άλλο. Θα βρει αντίπαλο την πολύ καλή τουρκική ομάδα, μάλιστα ενισχυμένη με την Λευκορωσιδα Σνιτσινα που δεν είχε αγωνιστεί λόγω κορονοιου στο πρώτο ματς,η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, όμως σίγουρα δεν είναι αχτύπητη.

Οι ερυθρόλευκες πάνε στον αγώνα αποφασισμένες,  με μόνο το πρώτο παιχνίδι στο ενεργητικό τους, να τα δώσουν όλα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου. 

Ελπίζουμε να μην υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, δυστυχώς η ενημέρωση για τέτοια θέματα από όλες τις ομάδες της Α1 γυναικών παραμένει ελλιπής, ώστε να μπουν στην μάχη με όλες τις δυνάμεις τους.

Η Νεσίμπε Αϊντίν που και αυτή για πρώτη φορά στην μικρή ιστορία της παίζει για την πρόκριση στην οκτάδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχει μία ήσυχη έδρα όπου θυμίζω ότι έχασε το Σάββατο για το πρωτάθλημα από την Μπεσίκτας, όπως και στον δεύτερο αγώνα για το Eurocup στην προηγούμενη φάση των πλέι οφς, από τη Ουγγρική Πεκς με τρεις πόντους, παίρνοντας την πρόκριση στην παράταση. 

Να ευχηθούμε καλή τύχη στην ελληνική ομάδα με την μεγάλη ευχή να δούμε μετά τον Αθηναϊκό άλλη μία γυναικεία ομάδα μας στα ψηλά τής διοργάνωσης. 

Σε περίπτωση που προκριθεί ο Ολυμπιακός θα βρει αντίπαλο για την τετράδα την Γαλλική Μπουρζ η οποία χθες στο πρώτο αγώνα αυτής της φάσης, νίκησε μέσα στην Τσεχία την Μπρνό 49-79 !

Όπως κάνουμε πάντα να δούμε και τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στην Ευρώπη. 

Για την ίδια διοργάνωση η Άρτεμις Σπανού έχει πολύ δύσκολη αποστολή με την Πολκοβίτσε καθώς την Πέμπτη στις 16.00 στο παγωμένο Ορενμπουργκ της Ρωσίας, πρέπει να υπερασπιστεί την νίκη με τρεις πόντους στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Ναντέζντα,  για να πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα του Εurocup. 

Έχουμε πλέον και τρείς συμμετοχές με Ελληνικό ενδιαφέρον στην κορυφαία διοργάνωση την Euroleague women. 

Κατά πρώτον το ντεμπούτο της Πηνελόπης Παυλοπούλου με την νταμπλούχο Πολωνίας Αρκα Γκτίνια και μάλιστα με δύο αγώνες. 

Την Τετάρτη στις 19.00 στην έδρα της με αντίπαλο την Γαλλική Λάντ ενώ το Σάββατο στις 21.30 στην Ιταλία το αναβληθέν παιγνίδι απέναντι στην Σκίο του Τζώρτζη Δικαιουλάκου και του συνεργάτη του Πέτρου Πρέκα. 

Τέλος η Αβενιδα της Μαριέλας Φασούλα την Τετάρτη στις 21.30 στην Ισπανία αντιμετωπίζει στο μεγάλο ντέρμπι την USK Πράγα. 

Το περασμένο Σάββατο η Ισπανική ομάδα συνέτριψε στο αναβληθεν παιχνίδι της Ευρωλίγκας την Ρεγερ Βενέτσια με 110-69 (η διεθνής μας σέντερ έμεινε στον πάγκο χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο) και εξασφάλισε το δεύτερο εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.