Skip to main content

Προκριματικά Παγκόσμιου πρωταθλήματος γυναικών και ελληνικές αναβολές

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών έχουμε τον Σεπτέμβριο στην Αυστραλία!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δύο συμμετοχές της Εθνικής μας ομάδας το 2010 στην Τσεχία με κόουτς τον Μίσσα και το 2018 στην Τενερίφη με κόουτς τον Κεραμιδά.

Στο προσεχές πρωτάθλημα δεν θα πάρουμε μέρος,  όμως οι προκριματικοί αγώνες που θα γίνουν από 10-13 Φεβρουαρίου, θα έχουν αντίκτυπο και στην χώρα μας...εμμέσως.

Τι εννοώ;

Δεν μας έφταναν οι αναβολές λόγω κορωνοιού ,θα έχουμε και νέες λόγω συμμετοχής δύο αθλητριών στα προκριματικά με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους.

Μιλάμε για την Ισαλίς Κινόνες με το Πουέρτο Ρίκο και την Άντζελα Ντέλιτς με την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, οπότε οι αγώνες του ΠΑΟΚ και του ΟΑ Χανίων αναβάλλονται μέχρι να επιστρέψουν.

Μάλιστα αυτός είναι ο λόγος που ο ορισμός των αναβληθέντων αγώνων τού Ολυμπιακού για το round 8 του Eurocup women πήγαν στο τέλος του μήνα και στις 2 Μαρτίου, καθώς η εθνική Γαλλίας συμμετέχει στα προκριματικά και τρείς παίκτριες της Μπουρζ βρισκονται στο ροστερ της.

Επί τη ευκαιρία να αναφέρουμε  ότι οι προκριματικοί αγώνες θα γίνουν σε τέσσερις ομίλους και συμμετέχουν 16 ομάδες.

Δύο όμιλοι θα γίνουν στο Βελιγράδι, ένας στην Γουάσιγκτον και ένας στην Οσάκα.

Από τις τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται οι τρείς πρώτες, με την Αυστραλία και τις ΗΠΑ να αγωνίζονται τυπικά καθώς έχουν πάρει το εισιτήριο, η πρώτη σαν διοργανώτρια και η δεύτερη σαν κάτοχος του τίτλου,.