Skip to main content

Αναβολές και το Ελληνικό ενδιαφέρον στην Ευρώπη

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα όσο αφορά την βιτρίνα του, την υψηλότερη κατηγορία του....τελικά είναι είδος σπάνιο και με εννέα ομάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Παιχνίδια βλέπουμε με το σταγονόμετρο.

Ο κορονοϊός έχει αναβάλει πολλούς αγώνες και μάλιστα κάποιους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή όπως πχ του Παναθηναϊκού που δεύτερη φορά στην μέση της διαδρομής για Θεσσαλονίκη ειδοποιήθηκε και γύρισε πίσω.

Τα Γιάννενα γκρίνιαξαν με πολλές αιχμές χθες, καθώς είχαν κάνει έξοδα για το ταξίδι κυπέλλου στα Χανιά και τελευταία στιγμή έμαθαν για την αναβολή.

Την άλλη εβδομάδα θα έχουμε νέες αναβολές λόγω απουσιών κάποιων ξένων παικτριών με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος..

Και η ζωή συνεχίζεται με μία πολύ δυσάρεστη είδηση η οποία έγινε γνωστή χθες, πώς η πολιτεία δεν θα δώσει άλλα χρήματα από το στοίχημα εκτός από την προκαταβολή την οποία έχουν εισπράξει τα σωματεία.

Το είδαμε για την Basket League...θα αφορά φοβάμαι και τον χώρο των σωματείων της Α1 γυναικών .

Ουφ...

Πάλι το ενδιαφέρον περνά εκτός Ελλάδας για όσους αγαπούν τον χώρο για να δουν την διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων με Ελληνικό ενδιαφέρον.

Μέσω του καναλιού της FIBA στο YouTube όποιος επιθυμεί, μπορεί να παρακολουθήσει αυτά τα παιχνίδια.

Λοιπόν...

Στις 19.00 για την Ευρωλίγκα η Σκίο του Δικαιουλάκου και του Πρέκα παίζει πολύ κρίσιμο αγώνα στην Κωνσταντινούπολη για την πρόκριση στα προημιτελικά με την Γαλατάσαραϊ.

Την ίδια ώρα επίσης για την Ευρωλίγκα η Πηνελόπη Παυλοπούλου με την Γκτίνια στην έδρα της θα έχει αντίπαλο την Ισπανική Τζιρόνα.

Τέλος η Άρτεμις Σπανού μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Πολωνίας, έχει δύσκολο έργο καθώς στις 21.00 στην Βαλένθια και την ρεβάνς της ήττας στο Πολκοβιτσε με οκτώ πόντους, πάνε για την έκπληξη στο round 8 του  Eurocup women απέναντι στην γηπεδούχο ομάδα.

Από αυτό το ζευγάρι θα βγει  η πρώτη ομάδα των προημιτελικών  της διοργάνωσης .

Χθες η Μαριελα Φασούλα στην επανάληψη του περσινού τελικού της Ευρωλίγκας Αβενιδα-Εκατερινεμπουργκ, η ομάδα της μπορεί να έχασε από το μεγαθήριο όμως έκανε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση κόντρα στην κορυφαία αυτή την στιγμή ψηλή στον κόσμο την Τζονκουελ Τζόουνς.