Skip to main content

Προκριματικά Παγκοσμίου γυναικών με...τρείς από Ελλάδα

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Ένα από τα  κορυφαία γεγονότα του μπάσκετ γυναικών στον κόσμο ξεκινά αύριο Πέμπτη σε τρεις πόλεις σε ισάριθμες ηπείρους.

Μιλάμε για τους προκριματικούς αγώνες στους τέσσερις ομίλους,  που θα δώσουν τα δέκα εισιτήρια για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών το οποίο θα διεξαχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Σίδνεϋ τής Αυστραλίας.

Παίρνουν μέρος οι ομάδες που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στα πρωταθλήματα των εθνικών ομάδων στις πέντε ηπείρους.

Αυστραλία σαν διοργανώτρια μαζί με τις ΗΠΑ σαν κάτοχο του τίτλου, έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και συμμετέχουν τυπικά.

 

Κάθε όμιλος αποτελείται από τέσσερις ομάδες και το εισιτήριο για την τελική φάση θα εξασφαλίσουν αυτές που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις στον καθένα.

Ήδη η Λευκορωσία λόγω των κρίσιμων γεγονότων τα οποία συμβαίνουν στη περιοχή, δήλωσε αποχή από τους αγώνες και είναι η πρώτη ομάδα η οποία αποκλείεται.

Αυτό το γεγονός ευνοεί την Ιαπωνία, τον Καναδά και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη όπου προκρίνονται από τον όμιλο της Οσάκα και οι τρείς,  όμως θα δώσουν τους αγώνες μεταξύ τους κανονικά .

Θυμίζουμε ότι στις δύο τελευταίες εθνικές ομάδες αγωνίζονται δύο παίκτριες που παίζουν σε ελληνικές ομάδες.

Η Μισέλ Πλουφ του Ολυμπιακού και η Άντζελα Ντέλιτς του ΟΑ Χανίων.

Άλλη μια παίκτρια από το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι η Ισαλις Κουινόνες του ΠΑΟΚ η οποία με το Πουέρτο Ρίκο στον όμιλο της Ουάσιγκτον έχουν πολύ δύσκολο έργο απέναντι στις ΗΠΑ, την Ρωσία και το Βέλγιο.

Οι δύο τελευταίοι όμιλοι θα γίνουν στο Ρανκο Ζεράβιτσα του Βελιγραδίου και είναι οι εξής:

Κίνα, Νιγηρία, Μάλι και Γαλλία (με μόνο την σέντερ Ρουπέρ στην δωδεκάδα τελικά από την Μπουρζ, αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Eurocup,  αφού Μισέλ και Μιγέμ αποκλείστηκαν).

Και τέλος.

Σερβία, Αυστραλία, Βραζιλία και Κορέα.