Skip to main content

Πρεμιέρα προκριματικών Παγκοσμίου γυναικών με Πλουφ και Κουινόνες

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Πρεμιέρα είχαμε στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών και το ενδιαφέρον ουσιαστικά επικεντρώνεται στους δύο ομίλους που γίνονται στο Βελιγράδι με Γαλλία και Σερβία να δυσκολεύονται αφάνταστα μέχρι να φτάσουν στην νίκη.

Δυστυχώς όπως πάντα ένα τέτοιο μεγάλο Παγκόσμιο γεγονός που αφορά το μπάσκετ γυναικών, περνάει απαρατήρητο και άλλη μία φορά προκαλεί θλίψη.

Η αδιαφορία προς τον χώρο συνεχίζεται και με απογοητεύει.

Αποκλειστικά λοιπόν από το superbasket.gr το οποίο με φιλοξενεί, μια αναφορά στους αγώνες και στις τρείς διεθνείς παίκτριες  που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο πρώτος αγώνας έγινε στην Οσάκα μεταξύ τής οικοδέσποινας Ιαπωνίας και του Καναδά τής Μισέλ Πλουφ τού Ολυμπιακού, ο οποίος να σημειωθεί έχει νέο κόουτς στην θέση της Λίζας Θωμαΐδη τον Ισπανό προπονητή της Φενερμπαχτσε Βίκτωρ Λαπένια.

Έγινε τρομερός αγώνας και κρίθηκε στην παράταση με την Ιαπωνία να επικρατεί 86-79 . Κανονικός αγώνας 73-73.

Η Πλουφ αγωνίστηκε 28 λεπτά και είχε 2π.,8ρ.

Το Σάββατο στις 8πμ ώρα Ελλάδας...Ο Καναδάς  θα αντιμετωπίσει την Βοσνία-Ερζεγοβίνη της Άντζελας Ντέλιτς τού ΟΑ Χανίων.

Θυμίζω ότι και οι τρείς ομάδες αυτού του ομίλου, μετά την αποχώρηση της Λευκορωσίας, έχουν προκριθεί για την τελική φάση της Αυστραλίας.

Στον όμιλο τής Ουάσιγκτον το Πουέρτο Ρίκο τής Ισαλις Κουινόνες ηττήθηκε από το Βέλγιο 98-65 και όπως είχαμε αναφέρει χθες με αντιπάλους ΗΠΑ, Ρωσία και Βέλγιο είναι πολύ δύσκολο να προκριθεί.

Η αθλήτρια του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε 32 λεπτά και είχε 3π.,2ρ.

Όπως αναφέραμε στην αρχή δυσκολίες μεγάλες αντιμετώπισαν οι δύο Ευρωπαϊκές ομάδες στους ομίλους του Βελιγραδίου.

Η Γαλλία βρήκε μεγάλη αντίσταση από το Μάλι, του οποίου βέβαια όλες οι παίκτριες αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκές ομάδες, μέχρι να φτάσει στην νίκη με 77-66.

Για τον ίδιο όμιλο Κίνα- Νιγηρία 90-76.

Όπως φαίνεται το τρίτο εισιτήριο θα κριθεί στην Αφρικανική μονομαχία Νιγηρία-Μάλι.

Η γηπεδούχος Σερβία είδε τον χάρο με τα μάτια της με αντίπαλο την Κορέα.

Η Μαρίνα Μαλκοβιτς έχει φέρει πολλές νέες παίκτριες στην ομάδα, μετά την αποχώρηση μεγάλων ονοματων όπως οι Σόνια Πέτροβιτς, Μιλοβανοβιτς-Μπρουκς, Νεβενα Γιοβανοβιτς κ.α, όμως ένα σουτ στο τέλος μίας παλιάς της εικονιζόμενης Ντραγκάνα Στάνκοβιτς, έδωσε την νίκη 65-62 στην πρωταθλήτρια Ευρώπης απέναντι στις αξιόμαχες Ασιάτισσες.

Τέλος στο άλλο παιχνίδι αυτού τού ομίλου Αυστραλία-Βραζιλία 65-52.