Skip to main content

Η Έμμα Μέσεμαν στο SuperBasket: «Από αυτό το τουρνουά έμαθα ότι μπορούμε να πάμε πιο μακριά»

Η MVP του Βελγίου στην νίκη επί της Ρωσίας με 66-43, Έμμα Μέσεμαν απάντησε σε ερώτηση του superbasket.gr, σχετικά με το ποιο ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης από αυτά τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Βέλγιο έχοντας δύο νίκες κόντρα σε Ρωσία και Πουέρτο Ρίκο και μια ήττα επί των ΗΠΑ, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2022 στο Σίδνει. και αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση παγκοσμίως, οπού την πρώτη φορά το 2018 κατετάγησαν στην τέταρτη θέση.  Το Βέλγιο είναι τα τελευταία χρόνια μια από τις πιο δυνατές Εθνικές ομάδες στην Ευρώπη, κάτι που το αποδεικνύει οι δύο τρίτες θέσεις στα EuroBasket του 2017 και του 2021, αλλά και η πέμπτη θέση το 2019.

Η Έμμα Μέσεμαν είναι μια από τις πιο πετυχημένες μπασκετμπολίστριες στην Ευρώπη, αφού μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Euroleague Women (2016, 2018, 2019, 2021), ένα πρωτάθλημα WNBA (2019), τον τίτλο του MVP στους τελικούς του WNBA (2019), αλλά και πολυάριθμους τίτλους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.  Αγωνίζεται στην Ρωσική Εκατερίνμπουργκ, που έχει πολύ μεγάλη επιτυχία στις εγχώριες διοργανώσεις και στην EuroLeague Women τα τελευταία χρόνια.

Η ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη:

Ποια είναι τα μεγαλύτερα μαθήματα που πήρατε κατά την διάρκεια των τριών παιχνιδιών των  προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Όταν η άμυνα μας γίνεται επιθετική, τότε αυτό κάνει το παιχνίδι μας ευκολότερο. Επίσης, όπως πρωτοείπα είχαμε μια μεγάλη εξέλιξη, οπότε είχαμε περισσότερο χρόνο για να συνεργαστούμε. Οπότε, αυτό που έμαθα πραγματικά από αυτό το τουρνουά,  βλέποντας αυτή την εξέλιξη είναι ότι μπορούμε πραγματικά να πάμε πιο μακριά. Δεν θα χρειαστούμε λοιπόν πολύ χρόνο για να δούμε αποτελέσματα".


Δείτε την ερώτηση μας στο 14:16