Skip to main content

Η δωδεκάδα τής τελικής φάσης του Παγκοσμίου κυπέλλου γυναικών της Αυστραλίας

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Με την Ρωσία σήμερα τα ξημερώματα να παίρνει απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο ( πολύ καλή η Κουινόνες του ΠΑΟΚ σε 37 λεπτά 17π) συμπληρώθηκε η δωδεκάδα των εθνικών ομάδων που θα αγωνιστεί στην τελική φάση τού Παγκοσμίου κυπέλλου γυναικών που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβρη στο Σίδνεϊ τής Αυστραλίας.

ΗΠΑ, Αυστραλία,  Σερβία,  Γαλλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Κίνα, Κορέα, Νιγηρία, Βέλγιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη της Άντζελας Ντέλιτς τού ΟΑ Χανίων και Καναδάς της Μισέλ Πλουφ τού Ολυμπιακού.

Αποκλείστηκαν το Πουέρτο Ρίκο, το Μάλι, η Βραζιλία και η Λευκορωσία η οποία δεν συμμετείχε στα προκριματικά λόγω τής κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Έγιναν πολύ δυνατά παιχνίδια στους τρεις ομίλους σε Οσάκα, Γουάσιγκτον και Βελιγράδι με την Νιγηρία κατά την γνώμη μου να κλέβει την παράσταση,

Δυστυχώς στην Ελλάδα μία τόσο σημαντική διοργάνωση περνάει απαρατήρητη .

 Από το superbasket.gr αποκλειστικά δώσαμε μία εικόνα των προκριματικών ομίλων,  όπου συμμετείχαν και τρείς αθλήτριες οι οποίες αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα,  στο οποίο η Εθνική Ελλάδος συμμετείχε δύο φορές το 2010 και το 2018, αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον καθώς έχουν αποχωρήσει πλέον πολλά μεγάλα ονόματα και έχουν δώσει την σκυτάλη στις νεότερες γενιές.

Μία τέτοια αποχώρηση τιμήθηκε δεόντως στη Σερβία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πέτραγκ Ντανίλοβιτς να τιμά δύο κορυφαία ονόματα του μπάσκετ γυναικών στην Ευρώπη που κρέμασαν την φανέλα της εθνικής ομάδας.

Την Σόνια Πέτροβιτς- Βασιτς και την Έλενα Μιλοβανοβιτς-Μπρουκς!