Skip to main content

Πρεμιέρα προημιτελικών Ευρωλίγκας με Φασούλα, Δικαιουλάκο και Πρέκα

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει

Μέσα σε αυτήν την άσχημη κατάσταση να επικρατεί στον κόσμο με  τον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία...όταν επιτέλους παίρναμε μία ανάσα από την πανδημία η οποία σάρωσε τον κόσμο για μία διετία, το μπάσκετ δίνει το παρόν δίνοντας το μήνυμα της ζωής μακριά από όλα αυτά..

Η FIBA προσπαθεί να βρει λύσεις ώστε οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις να διεξάγονται μέσα σε μία όσο το δυνατόν πληρέστερη κανονικότατα.

Με τον κορονοϊό είχε βρεθεί η λύση της φούσκας.

Με τον πόλεμο οδηγήθηκε στον αποκλεισμό των Ρωσικών ομάδων στα πλαίσια των κυρώσεων οι οποίες έχουν επιβληθεί σε πολλούς τομείς.

Νέα κατάσταση πάλι ενόψει των προημιτελικών της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη που ξεκινούν σήμερα.

Πρώτη φορά χωρίς την υπερδύναμη Εκατερινεμπουργκ.

Μαζί της εκτός προημιτελικών και η Ντυναμό Κούρσκ.

Δηλαδή εκτός οι δύο ομάδες οι οποίες σάρωσαν τους τίτλους της πρωταθλήτριας Ευρώπης από το 2016.

Τέσσερις φορές η Εκατερινεμπουργκ και μία η Ντυναμό.

Νέες ανακατατάξεις.

Ήρθανε στην θέση τους δύο ομάδες έτοιμες για τα προημιτελικά του Eurocup women.

H Tζιρόνα και η ΤΤΤ Ρίγα.

Ξεκίνημα λοιπόν σήμερα των προημιτελικών τής Euroleague women,  τα οποία δυστυχώς στην Ελλάδα δεν τυχαίνουν καμίας προβολής παρότι υπάρχει και σημαντική ελληνική παρουσία.

Αδιανόητο για μένα να λέμε για μπάσκετ γυναικών και να απαξιώνονται οι δύο μοναδικές Ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε επίπεδο γυναικών στο υψηλότερο επίπεδο τους.

Από εδώ πάλι θα προσπαθήσω, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να  δώσω την εικόνα της διοργάνωσης μέχρι το φάιναλ φορ και την ανάδειξη τής νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Χωρίς τις Ρωσικές ομάδες αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η προημιτελική φάση όσο και το φάιναλ φορ στο οποίο θα φτάσουν οι τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν δύο νίκες επί των αντιπάλων τους.

Η Σκίο του Τζώρτζη Δικαιουλάκου και του συνεργάτη του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής γυναικών της Ελλάδας Πέτρου Πρέκα, έχει απόψε στις 19.00 πολύ δύσκολο έργο στην Τσεχία απέναντι στην USK Πράγα τής σπουδαίας κόουτς Ναταλίας Χεικοβα.

Η Ιταλική ομάδα κατεβαίνει με μία σημαντική απουσία, την μοναδική της Αμερικανίδα την WNBAer Ντάιμοντ Ντε Σιλντς.

Η ρεβάνς την άλλη εβδομάδα στο Σκίο και αν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι πάλι στην Πράγα.

Η Αβενίδα της Μαριέλας Φασούλα αγωνίζεται αύριο βράδυ στον Ισπανικό "εμφύλιο" απέναντι στην Τζιρόνα.

Η Ελληνίδα διεθνής σέντερ επέστρεψε πρόσφατα στις προπονήσεις μετά από τον τραυματισμό της, οπότε δεν γνωρίζουμε πόσο έτοιμη είναι για τον αυριανό πρώτο αγώνα στην έδρα της ομάδας της.

Οι δύο τελευταίοι αγώνες των προημιτελικών της Euroleague women διεξάγονται απόψε με σαφή όμως φαβορί.

Στην Ουγγαρία η Σοπρόν στις 19.15 θα τεθεί αντιμέτωπος με την Γαλλική BLMA και δείχνει ικανή να κάνει εύκολα ή δύσκολα το 1-0 στην σειρά.

Το τελευταίο ζευγάρι έχει σχεδόν βέβαιο και λέγεται Φενερμπαχτσέ κόντρα στην ΤΤΤ Ρίγα.

Η Τουρκική ομάδα που φαντάζει με τα νέα δεδομένα σαν το μεγάλο φαβορί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ καθώς και η ρεβάνς θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Οι Λετονές ήταν μάλλον έτοιμες για την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση και γνωριζουν ότι δεν έχουν ιδιαίτερες ελπίδες απέναντι στο συγκρότημα του Ισπανού Βίκτωρ Λαπένια.

Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι της euroleaguewomen στο YouTube.