Skip to main content

Ήττα στο νήμα 72-70 η Σκίο στον πρώτο προημιτελικό της Euroleague women

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Παγκόσμια ημέρα τής γυναίκας σήμερα και πρεμιέρα των προημιτελικών της Euroleague women με τρεις αγώνες εκ των οποίων ο ένας με το ελληνικό ενδιαφέρον συγκλονιστικός.

Η Σκίο του Τζώρτζη Δικαιουλάκου και του συνεργάτη του Πέτρου Πρέκα μεσα στην Πράγα κόντρα στην USK ήταν μέχρι το 35 λεπτό μπροστά με 54-66 και έδειχνε κυρίαρχος του παιχνιδιού. 

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα στις δύο ψηλές των Κονέκτικατ Σαν Τόμας και Τζόουνς και μόνη απειλή την Σλοβένα πλέι μέικερ Τεγα Όμπλακ που έχει παίκτρια στην Εθνική Σλοβενίας ο Δικαιουλάκος. 

Η Ιταλική ομάδα είχε μια σημαντική έλλειψη της Αμερικανίδας Ντάιμοντ Ντε Σιλντς όμως είχε εξαιρετικές τις Μέστανγκ, Λάκσα και Γκρουντά. 

Σε εκείνο το σημείο λες και πέσανε οι ...ασφάλειες. 

Η Πράγα με ένα ξέσπασμα της Ισπανίδας Μαρίας Κόντε που σημείωσε μαζεμένους εννέα πόντους, γύρισε το παιχνίδι τούμπα και σε δύο φάσεις με πρωταγωνίστρια την Ομπλακ απέναντι στην Σοτάνα έκρινε το παιχνίδι για τις γηπεδούχες.

Κλέψιμο στην σέντρα και 71-69 για την Πράγα στα 22 δευτερόλεπτα πριν το τέλος 

Τελευταία επίθεση για την Ιταλίδα πλέι μέικερ που βλέπουμε στην φωτογραφία στα δύο δευτερόλεπτα όμως η Σλοβένα της αρπάζει την μπάλα την ώρα του λέει απ...φάουλ, εύστοχη η μία βολή και USK Πράγα- Σκίο 1-0. 

Η ρεβάνς την άλλη εβδομάδα στην Ιταλία. 

Αν γίνει η ισοφάριση το τρίτο παιχνίδι που θα κριθεί η πρόκριση για το φάιναλ φορ πάλι στην Πράγα. 

Στα άλλα δύο ματς των προημιτελικών είχαμε όπως ήταν αναμενόμενο νίκες των γηπεδούχων.

Φενερμπαχτσε- ΤΤΤ Ρίγα :77-56 

Σοπρόν-BLMA : 60-42.