Skip to main content

Ζίμπαρτς: «Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός γνωρίζουν την σημασία του παιχνιδιού»

Την νίκη με την οποία θα «κλειδώσει» την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα της έδρας, ενόψει των Play Offs ψάχνει ο Ολυμπιακός στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό (16/3, 18:30), σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες» μετράνε 12 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και σε ενδεχόμενη δεύτερη νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο (μετά το 70-64 του αγώνα του ΣΕΦ), θέλουν να διατηρήσουν το εγχώριο αήττητο τους και να κάνουν το πλέον σημαντικό βήμα για την επιστροφή τους στον θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδας.

 «Και οι δύο ομάδες γνωρίζουν τη σημασία του παιχνιδιού. Σίγουρα, θα είναι διαφορετικό από το πρώτο ματς, γιατί ο αντίπαλος έχει αντικαταστήσει την σέντερ και πόιντ γκαρντ. Ο αντίπαλος προετοιμάζεται για αυτό το ματς 10 μέρες και θα έχει ετοιμάσει εκπλήξεις, οπότε θα είναι σημαντικό για εμάς να προσαρμοστούμε γρήγορα και να επιβάλουμε το στυλ παιχνιδιού που θέλουμε. Σε τέτοια παιχνίδια, συνήθως τρεις κατοχές καθορίζουν το αποτέλεσμα, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι, να κατανοήσουμε την αξία της μπάλας και να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας σωστά. Πιστεύω, ότι όλες οι αθλήτριες μου θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να κερδίσουμε», υποστήριξε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού ο Μάρτινς Ζίμπαρτς, ενώ από την πλευρά της η Άννα Σπυριδοπούλου τόνισε:

«Προετοιμαζόμαστε μέρες για αυτό το παιχνίδι, θέλουμε την νίκη για να κάνουμε το 2-0. Γνωρίζουμε, ότι ο ΠΑΟ θα είναι ανταγωνιστικός και ειδικά μέσα στην έδρα του, εμείς όμως πρέπει να είμαστε σοβαρές, να έχουμε στο μυαλό μας το πλάνο του προπονητή, ώστε να καταφέρουμε να περάσουμε από την έδρα της Λεωφόρου».