Skip to main content

Σούπερ Σκίο μία νίκη μακριά από το φάιναλ φορ της Euroleague women

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Μεγάλη νίκη τής Φαμίλα Σκίο του Τζώρτζη Δικαιουλάκου και του συνεργάτη του Πέτρου Πρέκα 69-56 επί της USK Πράγα στον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών της Euroleague women.

Η Ιταλική ομάδα ισοφάρισε την σειρά και το εισιτήριο για το φάιναλ φορ τής διοργάνωσης θα παιχτεί στον ...τελικό της Παρασκευής στην Πράγα με την νικήτρια να δίνει το παρόν εκεί όπου ήδη βρίσκονται η Φενερμπαχτσέ και η Σοπρόν.

Η Σκίο έδειξε από την αρχή ότι θέλει πολύ την νίκη για να έρθει πιο κοντά στον μεγάλο φετινό στόχο που είναι η παρουσία της για πρώτη φορά στην ιστορία της σε φάιναλ φορ της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Με όπλο την σιδερένια άμυνα και τον πλουραλισμό στην επίθεση, καθώς ο Έλληνας κόουτς είχε και τις δέκα παίκτριες που χρησιμοποιήθηκαν να σκοράρουν, με μόνες διψήφιος τις Γκρουντά με 14π και Σοτάνα με 12π.

Προηγήθηκαν οι γηπεδούχες 48-33 όμως οι Τσέχες της Ναταλίας Χεικοβα έξι λεπτά πριν το τέλος μείωσαν σε 52-47  εκμεταλλευόμενες ένα κενό διάστημα της Σκίο και τα σενάρια να δούμε το ίδιο έργο με το πρώτο παιχνίδι ήρθαν μπροστά μας, όπου με ανατροπή πήρε την νίκη 72-70.

Όμως αυτή την φορά η Ιταλική ομάδα δεν ήταν διατεθειμένη να την...πατήσει αντέδρασε σωστά και έφτασε στη μεγάλη νίκη που της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει σε έναν τελικό εκτός έδρας την πρόκριση στο φάιναλ φορ .

Σήμερα στις 21.00 θα έχουμε την δεύτερη ελληνική παρουσία να διεκδικεί την πρόκριση στο φάιναλ φορ, καθώς η Αβενίδα της Μαριέλλας Φασούλα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την επίσης Ισπανική Τζιρόνα με στόχο να κάνει το 2-0 και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο.

Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει τρίτο παιχνίδι στην Σαλαμάνκα.