Skip to main content

Άντερσον στο Superbasket: «Το πιο βασικό είναι παίζεις επιθετικά και να είσαι αξιόπιστη στην άμυνα του man-to-man»

Η άσος της Βενέτσια, Ιβόνε Άντερσον απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr, μετά την νίκη της ομάδας της επί της Τσουκούροβα με 85-80, επισημαίνοντας τα στοιχεία του αγωνιστικού πλάνου του Ιταλικού συλλόγου, που ήταν κρίσιμα για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση στον τελικό του EuroCup Women.

Η Ιβόνε Άντερσον ήταν καθοριστική για την Βενέτσια στην νίκη της στον ημιτελικό επί της τουρκικής Τουκούροβα, έχοντας 25 πόντους, ένα ριμπάουντ και εννέα ασίστ σε 37:38 λεπτά. Η 32χρονη Σέρβα γκαρντ είναι από τους βασικούς πυλώνες της Ιταλικής ομάδας, που κοουτσάρει ο Αντρέα Ματσόν και αποτελεί από τις πιο επικίνδυνες και αποδοτικές παίκτριες της, καθώς είχε αγωνιστεί και με την φανέλα του Ολυμπιακού, την σεζόν 2017-2018.  Υπενθυμίζουμε ότι με την Εθνική ομάδα της Σερβίας, η Άντερσον κατέκτησε το περσινό καλοκαίρι το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket 2021 στα γήπεδα της Γαλλίας και της Ισπανίας. 

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στην ερώτηση του superbasket.gr

Ποια στοιχεία του αγωνιστικού σας πλάνου ήταν καθοριστικά για να νικήσετε το παιχνίδι;

Η Ιβόνε Άντερσον δήλωσε ότι: "Θεωρώ (έγινε αυτό) όταν καταλάβαμε ότι δεν είχαμε τόσο πολύ ματσαριστεί με το man to man. Μας βοήθησε, αφού επιτάχυνε την επίθεση μας, γιατί ήμασταν λίγο στατικές, λίγο πιο αργές. Όταν μπορούσαμε να γίνουμε πιο γρήγορες, γίναμε πιο δημιουργικές, βρήκαμε περισσότερους χώρους και η άμυνα μας δεν χάλασε, γιατί αυτό κάνουν πολλές ομάδες. "Κάθονται" πάνω μας και μας προκαλούν να σουτάρουμε, αλλά όταν μπορείς να παίξεις άμυνα, να πάρεις το ριμπάουντ και μετά να πιέσεις και να προχωρήσεις, η άμυνα δεν μπορεί να στηθεί. Αυτό μας βοηθάει να μπούμε όλοι στον ρυθμό του παιχνιδιού σε αντίθεση με το αν ήταν μόνο ή τάδε παίκτρια ή η άλλη παίκτρια...Οπότε, έπρεπε να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε man-to-man και απόψε, το κάναμε. Ευτυχώς, μπορούσαμε να συνεχίσουμε σε αυτό. Αλλά νομίζω ότι αυτό ήταν το βασικό πράγμα, το να παίζεις επιθετικά και να είσαι αξιόπιστη στην άμυνα του man-to-man.  Οπότε, ήμασταν σε θέση να κινηθούμε πιο γρήγορα στην επίθεση και να έχουμε την μπάλα σε κίνηση. Δεν το θέλαμε αυτό, ξέραμε ότι δεν ήμασταν σε θέση να το κάνουμε σε ολόκληρο παιχνίδι το πάνω-κάτω. Αυτή είναι η ισχύ τους προφανώς, αλλά θέλαμε να έχουμε τις ευκαιρίες μας και θεωρώ ότι αυτό το "call" από τους προπονητές ήταν το τέλειο timing για εμάς".

Δείτε την ερώτηση μας στο σχετικό βίντεο στο 16:45: