Skip to main content

Ο Ολιβιέ Λαφάρζ στο SuperBasket: «Είπαμε ότι πρέπει να πάρουμε την ευκαιρία μας»

Ο προπονητής της Μπουρζ,  Ολιβιέ Λαφάρζ  απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr, μετά την νίκη της ομάδας του επί της Γαλατασαράι με 69-67, υπογραμμίζοντας ποια ήταν τα κύρια-χαρακτηριστικά στην τακτική της ομάδας του, με τα οποία, ανέτρεψε το σκορ και πήρε τo θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση στο τελικό του EuroCup Women.

Η Μπουρζ απέκλεισε τον Ολυμπιακό στην φάση των οχτώ και διοργανώνει στο γήπεδο της, το Πράδο, το Final 4 του EuroCup Women. Ο αγώνας με την Γαλατασαράι στον ημιτελικό, εξελίχθηκε σε δύσκολη υπόθεση για την Γαλλική ομάδα, αφού η τουρκική ομάδα προηγούνταν στο τέλος της τρίτης περιόδου (56-49). Η Μπουρζ βρήκε απαντήσεις και με ένα επί μέρους σκορ 20-11, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να νικήσει με 69-67, με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για το Final 4 του EuroCup Women.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στην ερώτηση του superbasket.gr ο προπονητής της Μπουρζ,  Ολιβιέ Λαφάρζ:

Ποια ήταν τα κύρια-χαρακτηριστικά στην τακτική της ομάδας σας, με τα οποία ανατρέψατε το σκορ και πήρατε την νίκη;

Ο κόουτς Ολιβιέ Λαφάρζ δήλωσε ότι: "Η κύρια σκέψη ήταν ότι "Οκ, πρέπει να πάρουμε την ευκαιρία μας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας και αυτό ήταν κάτι που είπαμε την τελευταία φορά που ήμασταν εκτός παρκέ. Να σκεφτόμαστε ότι είμαστε μια χαρά, ότι δεν υπάρχει λόγος για να μετανιώσουμε για κάτι. Είπαμε ότι :"Πάμε, θα πάρουμε την ευκαιρία μας". Να μπούμε στο παρκέ να αγωνιστούμε. Να βάλουμε την ενέργεια στις κινήσεις μας στο παρκέ και οκ, όταν γίνονται αυτά τα πράγματα, το μομέντουμ αλλάζει. Το κρατήσαμε σε τρεις κατοχές και μετά, ήταν πιο δύσκολο για αυτούς να έχουν τον έλεγχο, κάτι που ήταν πολύ καλό για εμάς.

Δείτε την ερώτηση του superbasket.gr στο σχετικό βίντεο στο 12:55: