Skip to main content

Η Ηλιάνα Ρούπερτ στο Superbasket: «Χαρούμενη που μοιραστήκαμε τον τίτλο με τους φιλάθλους μας»

H MVP του Final Four του EuroCup Women, η Ηλιάνα Ρούπερτ από την Μπουρζ απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr, με το αν θεωρεί ότι ο κόσμος έδωσε ώθηση στην Γαλλική ομάδα, για να πάρει τα θετικά αποτελέσματα και να κατακτήσει τον τίτλο.

Η 20χρονη Γαλλίδα σέντερ ψηφίστηκε ως η MVP του Final 4 του EuroCup Women και ήταν καθοριστική με τις εμφανίσεις της, δίνοντας μεγάλη ώθηση και μεγάλη βοήθεια στην ομάδα της για να νικήσει τους δύο αγώνες και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι, η Ρούπερτ συμμετείχε με την Εθνική Γαλλίας και είχε κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο στο EuroBasket 2021 και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στο Τόκιο, ενώ είχε και  ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο από το EuroBasket 2019.

Η Μπουρζ έπαζε στην έδρα της, το Παλαί ντε Σπόρ του Πράδο με 4.300 θεατές χωρητικότητα και κατάφερε να νικήσει την Βενέτσια και να κατακτήσει το EuroCup Women της φετινής σεζόν, κάτι που είχε πετύχει και το 2016.

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε στο superbasket.gr η MVP του Final 4 του EuroCup Women, Ηλιάνα Ρουπερτ:
 

Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τροπαίου. Πόσο θεωρείς ότι ο κόσμος σας έδωσε έξτρα ώθηση για να νικήσετε τους αγώνες και να κατακτήσετε το EuroCup Women της φετινής σεζόν;

Μας βοήθησαν πολύ, αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι της Τρίτης (5/4) αρχικά, ιδιαίτερα όταν ήμασταν πίσω νομίζω με έντεκα πόντους. Και αρχίσαμε να κάνουμε καλή άμυνα, να παίζουμε ωραίο μπάσκετ, οι κερκίδες ήταν φωτιά και μας βοήθησαν πολύ, μας έδωσαν την ενέργεια που χρειαζόμασταν εκείνη την ώρα.  Και σήμερα ζητωκραύγαζαν από την αρχή του παιχνιδιού, για εμάς για σαράντα λεπτά, τους ακούγαμε από το παρκέ και πραγματικά οι κερκίδες ήταν φωτιά. Και είναι πραγματικά ένα συν, πρόσθετο, το να παίζεις εντός έδρας και μας έδειξαν οι φίλαθλοι μας και στα δύο παιχνίδια, ότι αυτή η κατάσταση είναι προνόμιο. Είμαι πολύ χαρούμενη που μοιραστήκαμε αυτόν τον τίτλο μαζί τους.

Δείτε την σχετικό βίντεο στο 12:10: