Skip to main content

Τα φώτα χαμήλωσαν...το μπάσκετ συνεχίζεται

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει...

Τώρα που χαμηλωσαν τα φώτα από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα U18, είναι ευκαιρία να πούμε και δύο λόγια που δεν θα γραφτούν αφού συνήθως σταματούν δυστυχώς οι αναφορες στα κορίτσια μετά την εντυπωσιακή για αυτά προβολή στην διοργάνωση της τελικής φάσης και τους αγώνες.

Φυσικά δεν αναφέρομαι στην ομοσπονδία αλλά σε όλους που ασχολήθηκαν αυτές τις μέρες...μακαρι να συνεχίσουν το ενδιαφέρον τους για το μπάσκετ γυναικών.

🏀

Η διοργάνωση ήταν μία χαρά, οι αγώνες είχαν ενδιαφέρον ειδικά στην πρώτη φάση, οι διοργανωτές και η ομοσπονδία έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους και όλα ήταν μια χαρά.

Σημαντικό κομμάτι η βράβευση κάποιων προσώπων τα οποία έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον χώρο.

Ο Παναθλητικός τίμησε σπουδαίους ανθρώπους:

Μεντηλίδης, Κωνσταντινίδου, Σαρέγκου, Μάλτση, Τόσκα...ακόμα και εμένα μου έκανε την τιμή να με προσκαλέσει και να με φιλοξενήσει!

Χίλια μπράβο

🏀

Θέλω λοιπόν να γράψω δύο λόγια για το από εδώ και πέρα γιατί τελικά αυτή είναι και η ουσία στα πρωταθλήματα μικρών ηλικιών.

Πρώτα η Ομοσπονδία.

Συνάντησα μετά από καιρό τούς δύο υπεύθυνους για το γυναικείο.

Την Άννυ Κωνσταντινίδου και τον Χρήστο Βασιλειάδη που είμαστε παλιοί γνώριμοι, μιλήσαμε και αφού μου εξέφρασαν το παράπονο τους ότι γκρινιάζω ...μου ανέφεραν τα όσα κάνουν και πολλά από αυτά που σχεδιάζουν.

Πραγματικά χάρηκα πολύ.

Θέλω πολύ να βοηθήσω την προσπάθεια τους γιατί το γυναικείο χρειάζεται ανθρώπους να το αγαπούν.

🏀

Πάμε λοιπόν.

Στους αγώνες καθόμουν δίπλα στο πάγκο στα δημοσιογραφικα όπου ο Βασίλης Τσιοτρας εργαζόταν ασταμάτητα για το σάιτ της Ομοσπονδίας.

Έζησα λοιπόν καλές νοοτροπίες και το έγραφα.

Είναι πολύ σημαντικό για την συνέχεια.

Η δική μου η πεποίθηση την εκφράζω χρόνια είναι πως αυτά τα πρωταθλήματα είναι η απαρχή για την επόμενη μέρα των αθλητριών όσο και των ομάδων.

Κάποιες εφόσον δουλέψουν θα είναι ευχής έργο να μοιάσουν στις κυρίες που βραβεύτηκαν.

Αυτός πρέπει ναναι ο στόχος.

🏀

Οι πέντε αθλήτριες οι οποίες ψηφίστηκαν στην καλύτερη πεντάδα έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο γυναικείο με αξιώσεις.

Γρηγοροπούλου και η κορασίδα Ζιάκα προπονούνται με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού και παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Δροσούνη, Μπαξεβάνου, Κιολέογλου αποτελούν βασικά στελέχη των ομάδων τους στο πρωτάθλημα της Α2!

Την πεντάδα αυτή μπορεί να την δούμε να αγωνίζεται στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων τον Αύγουστο στην Κρήτη μαζί με κάποιες άλλες που χαρήκαμε στο Επταπύργιο.

🏀

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τής εθνικής νεανίδων Κώστας Κεραμιδάς παρακολουθησε όλους τους αγώνες μαζί με την συνεργάτη του που με μεγάλη χαρά έμαθα πως είναι η Βιβή Διαβολεμενου!!!

Εδώ να πώ ένα μεγάλο

μπράβο

στην ΕΟΚ για τις επιλογές της.

Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Θα γράψω κάποια άλλη στιγμή για τον Γιάννη Κτιστάκη και τον Θάνο Νίκλα τους οποίους εκτιμώ.

🏀

Οι νεανίδες θα αγωνιστούν επιτέλους σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην μετά κορωνοιού εποχή και το οποίο μάλιστα θα γίνει στο Ηράκλειο!

Η ΕΟΚ ανέθεσε την ομάδα στο προπονητή ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την μεγαλύτερη επιτυχία της Εθνικής γυναικών στην Ευρώπη.

Την 4η θέση το 2017 στην Πράγα.

Δίπλα του μία δόξα του γυναικείου μπάσκετ η Βιβή έχουν καταρτίσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα προετοιμασίας το οποίο ξεκινάει στην Αρναία Χαλκιδικής και καταλήγει στο Ηράκλειο με ενδιάμεσους 7-8 φιλικούς αγώνες με δυνατές εθνικές ομάδες εντός και εκτός Ελλάδας.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από την ΕΟΚ.

ΚΑΛΗ ΔΎΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ