Skip to main content

Εσπερίδες – Παναθλητικός 61-71: «Καθάρισε» την πρόκριση στο φινάλε

Ένα σερί 10-0 για τον Παναθλητικό, στα τελευταία 2’36’’ ήταν αυτά που έδωσαν στην ομάδα των Συκεών την νίκη με 71-61 επί των Εσπερίδων και παράλληλα την πρόκριση για τον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι είχε αρκετές εναλλαγές στο σκορ, με τις Εσπερίδες να ξεκινάνε καλύτερα (22-15), τον Παναθλητικό όμως να είναι αυτός που πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, προηγούμενος με δύο πόντους (35-37). Αλλαγή στο προβάδισμα είχαμε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την ομάδα της Καλλιθέας να παίρνει βραχεία κεφαλή (51-49), φτάνοντας το +3 (59-56) 5’28’’ για το τέλος. Ο Παναθλητικός απάντησε με ένα 5-0 για το 59-61, η Τσούρντου ισοφάρισε σε 61-61, 2’36’’ για το τέλος, όμως ο υπόλοιπος χρόνος άνηκε εξ ολοκλήρου στην ομάδα των Συκεών, που έτρεξε ένα 10-0 για το 61-71 και την νίκη – πρόκριση.

Η Κοφινά με 23 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες, με την Τσινασλανίδου να έχει 19 πόντους και 17 ριμπάουντ και την Σύρπα 16 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Για τις Εσπερίδες, 22 πόντους είχε η Στολίγκα και 20 η Αρσενιάδου

Δεκάλεπτα: 22-15, 35-37, 51-49, 61-71 

Διαιτητές: Τσιμπούρης, Ρίζος

Εσπερίδες (Μπούτας): Στολίγκα 22(3), Σύψη-Τσατσούλη, Αρσενιάδου 20, Βίγκα 8, Μανωλοπούλου, Τσούρντου 4, Σταθάτου, Αγραφιώτη 7(1).

Παναθλητικός (Λαζάρου): Κοφινά 23(5), Τσινασλανίδου 19, Κωνσταντινίδου, Πρασσά, Καμπερίδου 4, Αποστολίδου , Αθανάτου 6, Παντώτη 3, Σύρπα 16.

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα εδώ

Δείτε φωτογραφίες του αγώνα εδώ

Παρακολουθήστε το βίντεο του αγώνα εδώ

Δηλώσεις 

Αθανάσιος Μπούτας (προπονητής Εσπερίδων): «Ήταν ένας δυνατός ημιτελικός και δύσκολο παιχνίδι. Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, λίγο τα φάουλ, λίγο κάποια σφυρίγματα, αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, δεν μένουμε σε αυτά. Συγχαρητήρια στην ομάδα. Καλή συνέχεια». 

Κλαίρη Τσουρντού (αθλήτρια Εσπερίδων): «Πολύ καλό παιχνίδι. Το θέλαμε και οι δύο ομάδες. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τώρα πάμε για την τρίτη θέση».

Θωμάς Λαζάρου (προπονητής Παναθλητικού): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΝΑ οι Εσπερίδες. Πολύ καλή ομάδα με πολύ καλές παίκτριες. Παίξαμε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, εφαρμόσαμε το πλάνο που είχαμε πει στα κορίτσια, αλλά είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα τα οποία μας κόστισαν και φτάσαμε να κυνηγάμε το σκορ. Μπράβο στα κορίτσια γιατί στο τέλος βγάλανε ψυχή. Είχαμε την απώλεια νωρίς της Καμπερίδου με φάουλ. Εύχομαι να έχουμε μια ανάλογη συνέχεια αύριο και στον τελικό γιατί αυτά τα παιδιά έχουν δουλέψει πάρα πολύ και αξίζουν τα καλύτερα. Συγχαρητήρια και στις Εσπερίδες για την πορεία τους. Να ευχηθώ το καλύτερο για όλα τα παιδιά, να είναι στα γήπεδα και να κάνουν το καλύτερο δυνατό που μπορούνε». 

Θεοδώρα Τσιλασλανίδου (αθλήτρια Παναθλητικού): «Παρότι το ματς δεν μας πήγε καλά και ήμασταν πίσω στο σκορ δεν χάσαμε την υπομονή μας, κρατήσαμε το μυαλό μας και η εμπειρία που έχουμε από όλα τα ματς μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη. Είμαι πολύ περήφανη για τις συμπαίκτριές μου, που πολεμήσαμε όλες μαζί μέχρι το τελευταίο λεπτό».