Skip to main content

Πανελλήνιο Κορασίδων - Στον τελικό Παναθηναϊκός και Παναθλητικός

Το Πανελλήνιο των κορασίδων βρίσκεται μια ημέρα πριν τον μεγάλο τελικό και το superbasket σας δίνει «στο πιάτο» όλη την ανασκόπηση. 

 Στα γήπεδα της Πελοπονήσσου χτυπά η καρδιά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων. Στο πρώτο παιχνίδι της Παρασκευής 1/7, ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου επικράτησε με 67-31 της Ολυμπιάδας Αλεξανσδρούπολης. Οι «Μπραχαμιώτισσες» με μπροστάρισα την κόρη του κόουτς Κούρο Σεγούρα κέρδισαν το εισιτήριο και θα διεκδικήσουν την 5η θέση απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.

Από την άλλη Αλεξανδρούπολη και Άμιλλα θα παλέψουν για τις θέσεις 7-8 το απόγευμα του Σαββάτου.

«Αίμα και άμμος» στους ημιτελικούς!

Ακόμα, οι ημιτελικοί της Παρασκευής 1/7 διακρίθηκαν από τρομερό σασπένς. Διακυμάσεις στο σκόρ, εναλλαγή στην πρωτοπορία του και μεγάλα σουτ που έκριναν τις νικήτριες.

Αρχικά ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Τσεμπέρη πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς κάνοντας μια τρομερή ανατροπή επί του Ανδρογέα. Τα «τριφυλλάκια» επικράτησαν με το ισχνό 63-59 και θα αντιμετωπίσουν τον Παναθλητικό στον μεγάλο τελικό του 33ου Πανελλήνιου Κορασίδων.

Στον έτερο ημιτελικό οι «Εσπεριδούλες» του Θανάση Μπούτα δε μπόρεσαν να κρατήσουν το μικρό υπέρ τους  προβάδισμα. Έτσι, ο Παναθλητικός επικράτησε πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 71-61 και θα συναντίσει στον μεγάλο τελικό τον Παναθηναϊκό.

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων:

Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μεσσήνης

09.30 Ολυμπιακός Βόλου – Κρόνος Αγ. Δημ.(θ.5-6)

11.30 Ανδρογέας – Εσπερίδες (Μικρός Τελικός)

13.30 Παναθηναϊκός – Παναθλητικός (Τελικός)

Κλειστό Γυμναστήριο Τέντας

09.30 Άμιλλα – Ολυμπιάδα Αλεξ. (θ.7-8)

Επιμέλεια: Αναστάσης Κατσαβός