Skip to main content

Ολυμπιακός – Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας των προκριματικών της Ευρωλίγκας Γυναικών

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας των προκριματικών κατέταξε τον Ολυμπιακό η Ευρωλίγκα γυναικών. Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων». 

Η Ευρωλίγκα γυναικών όρισε τη διαδικασία των προκριματικών αγώνων. Εκεί συμμετέχουν 8 ομάδες, καθώς η ΤΤΤ Ρίγα αποχώρησε από τη διοργάνωση και η Βίρτους προβιβάστηκε από τα προκριματικά στους ομίλους.

Οι νικητές των προκριματικών θα μπουν στους ομίλους της διοργάνωσης, ενώ οι ηττημένοι θα παίξουν απευθείας στους ομίλους του Eurocup γυναικών. 

Όπως είναι γνωστό Βιλερμπάν και Τζιρόνα είναι το πρώτο ζευγάρι των προκριματικών, με τις δυο ομάδες να κοντράρονται εντός και εκτός έδρας για την είσοδό τους στους ομίλους της Ευρωλίγκας γυναικών.

Οι υπόλοιπες 6 ομάδες χωρίζονται σε 3 γκρουπ δυναμικότητας από τα οποία θα σχηματιστούν  2 όμιλοι των 3. Από εκεί όποια ομάδα βγει πρώτη μπαίνει στους ομίλους της Ευρωλίγκας γυναικών και οι άλλες 2 πάνε στους ομίλους του Eurocup.

Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας απαρτίζεται από τη ρουμανική Σέπσι και την ουγγρική Μίσκολτς.

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας ανήκει ο Ολυμπιακός, μαζί με τη Ράμλα από το Ισραήλ.

Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκεται ο Ερυθρός Αστέρας από τη Σερβία και η Μπότας από την Τουρκία.

Σύμφωνα με αυτή την κατάταξη, ο Ολυμπιακός μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άλλη ομάδα στα προκριματικά εκτός από τη Ράμλα.

 Όπως και να’ χει η αποστολή για τις «ερυθρόλευκες» προμηνύεται δύσκολη.

Η κλήρωση θα γίνει στο Μόναχο την Παρασκευή 15/7 στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι της FIBA  στο Youtube και οι αγώνες θα διεξαχθούν μεταξύ 11 και 13/10.

Επιμέλεια: Αναστάσης Κατσαβός