Skip to main content

Eurocup γυναικών – Θα δούμε ντέρμπι «αιωνίων» και ελληνικούς «εμφυλίους»;

Οι κληρώσεις της Ευρωλίγκας και του Eurocup γυναικών μπορεί να κρύβουν μεγάλες μάχες μεταξύ των ομάδων. Το superbasket να βάζει στο τραπέζι όλα τα δεδομένα. 

Την Παρασκευή 15/7 στις 12:00 ώρα Ελλάδας, διεξάγεται στο Μόναχο η κλήρωση για την Ευρωλίγκα και το Eurocup γυναικών.

Η διαδικασία αφορά τόσο τους ομίλους, όσο και τα προκριματικά των διοργανώσεων. Μπορεί όμως από την κληρωτίδα να προκύψουν εκπλήξεις στο Eurocup γυναικών;

Αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να περάσει στους ομίλους της Ευρωλίγκας γυναικών τοποθετείται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Eurocup.

Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο 3ο και προτελευταίο γκρουπ δυναμικότητας, δεν αποκλείεται να δούμε ντέρμπι «αιωνίων» και στους ομίλους της δεύτερης τη τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο κανονισμός που θέτει η FIBA αναφέρει ότι μπορούν στον ίδιο όμιλο να τοποθετηθούν μέχρι και 2 ομάδες από την ίδια χώρα.

Έρχεται ελληνικός «εμφύλιος» στα προκριματικά;

Στα προκριματικά του Eurocup γυναικών, η Ελευθερία Μοσχάτου έχει τοποθετηθεί στους ισχυρούς. Από την άλλη, τα Χανιά, οι Εσπερίδες και η Δάφνη Αγ. Δημητρίου έχουν καταταγεί στους ανίσχυρους των προκριματικών.

Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες η Ελευθερία Μοσχάτου να αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας κάποια από τις 3 άλλες ελληνικές ομάδες  στη φάση των προκριματικών.

 Επιμέλεια: Αναστάσης Κατσαβός