Skip to main content

Εσπερίδες - Ιστορική αναδρομή στις ευρωπαϊκές εμφανίσεις της ομάδας

Η ομάδα της Καλλιθέας με ανάρτησή της γύρισε το χρόνο πίσω και υπενθύμισε τις ευρωπαϊκές της εμφανίσεις. 

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ομάδα του κόουτς Σόφτση έπεσε πάνω στην Ελιτζούρ Χολόν από το Ισραήλ και πρέπει να υπερκεράσει το εμπόδιό της προκειμένου να εισέλθει στους ομίλους του Eurocup γυναικών.

Ο πρώτος αγώνας σύμφωνα με την κλήρωση της FIBA, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μόναχο, θα γίνει στο Κλ. Γυμναστήριο Π. Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» στις 6 Οκτωβρίου και ο επαναληπτικός στο Χολόν του Ισραήλ μία εβδομάδα αργότερα.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά εφόσον οι Καλλιθέατισσες προκριθούν θα μπουν στον 5ο όμιλο μαζί με τον 2ο του προκριματικού ομίλου Ευρωλίγκας (Ολυμπιακός/Σέπσι/Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου), Νεσιμπέ Αϊντίν (Τουρκία) και Μπούρσα (Τουρκία).

Αναλυτικά η ιστορική αναδρομή:

«Μετά από 13 χρόνια Ευρωπαϊκής ανομβρίας οι Εσπερίδες επιστρέφουν σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ήταν το 2008/2009 η τελευταία χρονιά που η ομάδα μας αγωνίστηκε στην Ευρώπη και μάλιστα με σπουδαία πορεία στο Eurocup, με την ονομασία που έγραψε εποχή στο ελληνικό μπάσκετ γυναικών «Esperides Ravenna Kallithea».

📌Τότε, οι Εσπερίδες είχαν φτάσει στις 16 κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες της διοργάνωσης και αποκλείστηκαν από την Ντιναμό Μόσχας, με δύο ήττες (74-75 στην Καλλιθέα και 60-52 στην Μόσχα).

Στον όμιλο οι Εσπερίδες Καλλιθέας είχαν αποκλείσει την Βοσνιακή Ζελέζνιτσαρ, την Λετονική Σέσις και την Ιταλική Λαβετσίνι Πάρμα. Εν συνεχεία, απέκλεισαν στην φάση των «32» την Γαλλική Σαλ Λο, με νίκη 77-62 στα Πυρηναία και ισοπαλία 51-51 στην Καλλιθέα.

🏀Οι Εσπερίδες έφτασαν ξανά σε αυτό το επίπεδο -από την επάνοδο στην Α1 την σεζόν 17/18 μέχρι την Ευρωπαϊκή έξοδο σήμερα- μετά από αμέτρητες ώρες δουλειάς εντός και εκτός παρκέ, δυσκολιών λόγω COVID, σωστής διοικητικής οργάνωσης από τα αναπτυξιακά κιόλας τμήματα μέχρι επίπεδο γυναικών και φυσικά χάρη στους χορηγούς της ομάδας που στηρίζουν το project των Εσπερίδων Καλλιθέας την τελευταία πενταετία οικονομικά, αλλά και με την παροχή υλικών και υπηρεσιών.

Η συμμετοχή και μόνο στον προκριματικό γύρο της διοργάνωσης του EuroCup. είναι η επιβράβευση όλων των προσπαθειών που γίνονται στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια».