Skip to main content

Σκίο-Λούκκα 81-72: Στον τελικό του ιταλικού σούπερ καπ οι Δικαιουλάκος και Πρέκας

Η Φαμίλια Σκιο που κoουτσάρουν οι Έλληνες προπονητές, Τζώρτζης Δικαιουλάκος και Πέτρος Πρέκας, νίκησε την Λούκκα με 81-72 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του ιταλικού σούπερ καπ.

Δυνατά ξεκίνησε η Φαμίλια στην αρχή του αγώνα και δεν έχασε το προβάδισμα σε κανένα σημείο, με αποτέλεσμα να είναι μπροστά με τρεις πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (23-20). Αν και η ομάδα από την Σκίο πήρε διαφορά με +13 σε δύο περιπτώσεις στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι αντίπαλοι πίεσαν και μάζεψαν την διαφορά, αλλά η Φαμίλια προηγήθηκε με δύο πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (42-40).

Η ομάδα των Ελλήνων κόουτς Δικαιουλάκου και Πρέκα πάτησε το γκάζι στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου και με ένα επί μέρους σκορ 25-12, προηγήθηκε με 15 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (67-52). Η Σκίο διατήρησε το προβάδισμα της στην τέταρτη περίοδο και νίκησε την Λούκκα με 81-72, με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του ιταλικού σούπερ καπ.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι υπό τις οδηγίες των Ελλήνων προπονητών η Σκίο κατέκτησε το ιταλικό σούπερ καπ, το ιταλικό πρωτάθλημα και το ιταλικό κύπελλο.

Από την Σκίο διακρίθηκαν οι Εντούρ (9ρ. και μία ασίστ) και Μεστνταγκ με 25 και δώδεκα πόντους αντίστοιχα. Από την Λούκκα ξεχώρισε η Παρμεσάνι με 17 πόντους, με τις Ανιού και Μόρισσον να σκοράρουν από 14 πόντους έκαστος.

Δεκάλεπτα: 23-20, 42-40, 67-52, 81-72