Skip to main content

Η Μαρίνα Μαλίκοβιτς στο SuperBasket: «Είναι φοβερό το να έχουμε 44 ριμπάουντ κόντρα στην Γαλλία»

Η κόουτς της Εθνικής Σερβίας, Μαρίνα Μαλίκοβιτς απάντησε σε ερώτηση του superbasket.gr μετά την νίκη της ομάδας της επί της Εθνικής Γαλλίας με 68-62, σχετικά με το πόσο στοιχείο-κλειδί ήταν η επικράτηση τους στα ριμπάουντ.

Η Εθνική Σερβίας νίκησε την Εθνική Γαλλίας με 68-62 στην πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2022 στην Αυστραλία και με ρεκόρ 3-2, προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Εθνική ΗΠΑ.

Η κόουτς Μαλίκοβιτς την νέα σεζόν θα βρίσκεται στο τιμόνι της Φενέρμπαχτσε, ενώ έχει οδηγήσει την βαλκανική χώρα σε δύο χρυσά μετάλλια σε Eurobasket, το 2021 και το 2015, αλλά και δύο χάλκινα μετάλλια, το ένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και το άλλο στα γήπεδα της Λετονίας και της Σερβίας για το Eurobasket 2019.

Όλα όσα δήλωσε η κόουτς Μαρίνα Μαλίκοβιτς στην ερώτηση του superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Συγχαρητήρια για την νίκη σας. Σύμφωνα με τα στατιστικά ήσασταν πολύ καλύτεροι στα ριμπάουντ από τον αντίπαλο. Είχατε 44 ριμπάουντ σε σχέση με τα 25 ριμπάουντ της Γαλλίας συνολικά. Θεωρείτε ότι αυτό ήταν ένα από τα κλειδιά για να επικρατήσει η ομάδα σας;

"Απόλυτα ναι και οι παίκτριες με ακούνε να λέω συνέχεια "για τα ριμπάουντ και τα ριμπάουντ", μπορούν να σας πουν καλύτερα για αυτό", ρωτώντας σχετικά με αυτό, την Ιβόννε Άντερσον που ήταν στην συνέντευξη τύπου: "ποια είναι η αντίδραση σας όταν λέω για τα ριμπάουντ". Η άσος της Εθνικής Σερβίας υπογράμμισε με χιουμοριστικό τόνο ότι τους λέει η κόουτς συνέχεια: "πάτε να πάρετε τα ριμπάουντ".

Η κόουτς Μαλίκοβιτς συνέχισε λέγοντας ότι: "Δεν σταματάμε να λέμε σχετικά με τα ριμπάουντ. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, στο οποίο πάντα εστιάζουμε, φυσικά επειδή δεν έχουμε μεγάλα μεγέθη ως ομάδα και εμπειρία για να παλέψουμε και να πάρουμε αυτά τα ριμπάουντ, οπότε είναι φοβερό το να έχουμε 44 ριμπάουντ κόντρα στην Γαλλία. Μπράβο στα κορίτσια".

 

Δείτε το σχετικό βίντεο: