Skip to main content

Η Γουίτκομπ στο SuperBasket: «Είναι σπουδαίο που έχουμε σε όλα τα ματς των ομίλων διψήφιο αριθμό ασίστ»

Η γκαρντ της Εθνικής Αυστραλίας, Σαμάνθα Γουίτκομπ απάντησε σε ερώτηση του superbasket.gr μετά την νίκη της ομάδας της επί της Εθνικής Ιαπωνίας με 71-54.

Η Αυστραλία βγήκε στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου, έχοντας ρεκόρ 4-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, εκεί που θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο.

Η Σαμάνθα Γουίτκομπ αγωνίζεται στις Νιου Γιορκ Λίμπερτι στο WNBA, ενώ έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τις Στορμ το 2018 και το 2020. Έχει υπηκοότητα Αυστραλίας από το 2018 και τότε έκανε και το ντεμπούτο της με την εθνική ομάδα, με την οποία έχει κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ασιατικό Κύπελλο του 2021 που διεξήχθη στην Ιορδανία.

 

Όλα όσα δήλωσε η Σαμάνθα Γουίτκομπ στην ερώτηση του superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Συγχαρητήρια για την νίκη σας. Είχατε διψήφιο αριθμό ασίστ σε όλους τους αγώνες των ομίλων. Πόσο σημαντικό θεωρείτε ότι ήταν αυτό το στατιστικό για τις τακτικές σας;

"Είναι κάτι πολύ σπουδαίο, το συζητούσαμε και πριν από όλα τα παιχνίδια για το πώς θέλουμε να είμαστε όταν η κατάσταση είναι one on one, έτσι δημιουργούμε το dna μας. Παίζουμε ομαδικά και βρίσκουμε η μια την άλλη και από την εσωτερική και από την εξψτερική. Δημιουργούμε καλά σουτ. Οι ασίστ είναι πάντα κάτι που κοιτάμε".

Δείτε το σχετικό βίντεο: