Skip to main content

Euroleague - Eurocup γυναικών - Κλειδώνει την πρόκριση ο Ολυμπιακός, το παλεύουν Ελευθερία Μοσχάτου και Εσπερίδες (vid)

Στη μάχη  των προκριματικών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ρίχνονται και πάλι οι ελληνικές ομάδες, με τις 4 που συμμετέχουν στο Eurocup γυναικών παίζοντας για τη ρεβάνς και τον Ολυμπιακό που έχει αγκαλιάσει την πρόκριση, να αγωνίζεται κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για να μπει με δυο νίκες στους ομίλους της Ευρωλίγκας γυναικών. 

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι οι Εσπερίδες Καλλιθέας θα δώσουν μεγάλο αγώνα προκειμένου να ανατρέψουν το -5 του πρώτου αγώνα κόντρα στη Χάποελ Χολόν, με την ομάδα του Θάνου Σόφτση να ξοδεύει στο παρκέ του Σοφία Μπεφόν τις τελευταίες της ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους του Eurocup γυναικών.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το κανάλι της FIBA στο YouTube.

Στη συνέχεια η Χατάι υποδέχεται τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου, με το -41 της πρώτης αναμέτρησης να μην αφήνει περιθώρια στην ελληνική ομάδα.Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το κανάλι της FIBA  στο Youtube.

Το ισχύει σχεδόν και για την εκτός έδρας αναμέτρηση του ΟΑ Χανίων στην Πολωνία και την έδρα της Μπινγκόζ. Οι Κρητικιές έχουν εις βάρος τους διαφορά 27 πόντων και πλέον η υπόθεση πρόκριση μοιάζει με μεγάλο θαύμα. το παιχνίδι ξεκινά στις 20:00 και θα μεταδοθεί από το κανάλι της FIBA στο Youtube.

Τέλος, στους ομίλους του Eurocup γυναικών θα προσπαθήσει να μπει η Ελευθερία Μοσχάτου, με την ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη να αρκείται ακόμα και στην... ισοπαλία, αφού έχει αποσπάσει τη νίκη στη Σλοβακία επί της Σλάβια Μπίστριτσα. Ο αγώνας θα γίνει στο κλειστό του Πλάτωνα στη Νίκαια, θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα μεταδοθεί από το κανάλι της FIBA στο Youtube.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της Πέμπτης 13/10, ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ένα πόδι στους Ομίλους της Ευρωλίγκας γυναικών. Οι ερυθρόλευκες επικράτησαν με 73-54 της ρουμανικής Σέπσι, η οποία με τη σειρά της νίκησε τον γηπεδούχο Ερυθρό Αστέρα με 83-63 στη δεύτερη μέρα των αγώνων. 

Οι Πειραιώτισσες αντιμετωπίζουν την οικοδέσποινα ομάδα και θα προκριθούν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, ακόμα και αν χάσουν με διαφορά 19 πόντων από το νεανικό σερβικό σύνολο.

Το παιχνίδι ξεκινά στις 22:00 και θα μεταδοθεί από το κανάλι της FIBA στο Youtube.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων σε Eurocup και Ευρωλίγκα γυναικών:

Eurocup Γυναικών

17:00 Εσπερίδες Καλλιθέας - Χολόν (πρώτο ματς 73-78)
18:00 Χατάι - Δάφνη (99-58)
20:00 Ελευθερία Μοσχάτου - Σλάβια Μπίστριτσα (72-71)
20:00 Μπιντγκόζ - Χανιά (85-59)

Euroleague Γυναικών

22:00 Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός