Skip to main content

Ελευθερία Μοσχάτου - Μοίρασε δώρα και χαμόγελα στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Χαρά και χαμόγελα σκόρπισε η ομάδα μπάσκετ γυναικών της Ελευθερίας Μοσχάτου, με τις μπλε να επισκέπτονται το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα μοιράζοντας δώρα στα παιδιά.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ομάδας του Μοσχάτου:

«Μοίρασαν δώρα και χαμόγελα στα μικρά παιδιά οι παίκτριες της Ελευθερίας Μοσχάτου.

Το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα επισκέφθηκε στις 10/1 η γυναικεία ομάδα της Ελευθερίας Μοσχάτου με σκοπό να μοιράσει χαμόγελα, ευχές και δώρα στα παιδιά.

Τα χαμόγελα που είδαμε στα πρόσωπά τους και η χαρά τους ήταν αυτό που χρειαζόμασταν για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

Λίγα λόγια για το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα:

Το Ορφανοτροφείο θηλέων Ιωάννου και Μαριγώς Χατζηκυριάκου Ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριάκου με σκοπό την περίθαλψη Ορφανών και απόρων κοριτσιών από όλη την Ελλάδα.

Η έγκριση του καταστατικού του επικυρώθηκε με βασιλικό διάταγμα στο 26/12/1898 και το κεντρικό κτίριο θεμελιώθηκε από τον βασίλισσα Όλγα στις 30/04/1899 πλησίον της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά στην περιοχή που ήταν γνωστή ως Αλκίμου Ακτή.

Η πρώτη εγγραφή 55 μαθητριών από όλη την Ελλάδα έγινε το 1903 και η επίσημη έναρξη λειτουργίας τον επόμενο χρόνο στις 19/01/1904, όποτε σηματοδοτείτε η αρχή τους κοινωφελούς δράσης του ιδρύματος που συνεχίζεται αδιάλειπτα έως και σήμερα.

Η σημαντική παρουσία του ιδρύματος αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς
για όλη την πόλη του Πειραιά τόσο λόγω της κοινωνικής του προσφοράς του, όσο και λόγω της κλίμακας και της περίοπτης θέσης του κεντρικού κτιρίου όπου στεγάζονται».