Skip to main content

Γκριτζά: «Η νίκη με τον ΠΑΟΚ να είναι το έναυσμα για να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση»

Για την πορεία της Δάφνης Αγ. Δημητρίου στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, αλλά και τις δικές της εμφανίσεις, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio η Έφη Γκριτζά.

Αναλυτικά η παίκτρια της Δάφνης μίλησε:

Για το ότι η Δάφνη έχει χάσει αρκετά παιχνίδια που βρισκόταν μπροστά: «Για να είμαι ειλικρινής, ακόμα και στο σημείο που κερδίζαμε 17 πόντους τον ΠΑΟΚ, με το που άρχιζε και γυρνούσε το παιχνίδι ένιωθα ότι είναι deja vu και ότι κάτι θα γίνει και θα «στραβώσει» το παιχνίδι στο τέλος. Είναι ψυχοφθόρο όλο αυτό, όταν χάνεις 3-4 παιχνίδια που είσαι μπροστά κάτι σημαίνει. Ευτυχώς χθες στην παράταση βάλαμε απ’ την αρχή 1-2 εύκολα καλάθια, απ’ το 3ο λεπτό της παράτασης ήμασταν στους 6-8 πόντους διαφορά και μετά δεν έπεσε, οπότε καθησυχαστήκαμε. Η αλήθεια είναι όμως ότι μάς έχει γίνει βίωμα και έχω το “φόβο” ότι πάλι θα συμβεί το ίδιο».

Για το ότι βρίσκονται στην τελευταία θέση: «Η φετινή χρονιά δεν έχει σχέση με προηγούμενες. Δε θα πω το αν είναι αντιπροσωπευτικό το ότι είμαστε τελευταίες ή όχι, απλά θεωρώ ότι είναι κρίμα, γιατί πραγματικά έχουμε χάσει 4-5 παιχνίδια, εκ των οποίων στα 3 ήμασταν μπροστά 10-15 πόντους και γύρισαν και άλλα 2 που χάσαμε με πολύ μικρή διαφορά. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες δεν έχουν τρομερές αποκλίσεις η μία με την άλλη φέτος, αν εξαιρέσεις τους δύο μεγάλους. Αν είχαμε κάνει 1-2 νίκες παραπάνω θα ήταν τελείως διαφορετική η κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι η νίκη με τον ΠΑΟΚ θα είναι ένα δείγμα ανάκαμψης και θα μπορέσουμε ν’ ανατρέψουμε την κατάσταση».

Για την εμφάνιση της Κατερίνα Σπαθάρου στο παιχνίδι: «Έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι. Δεν αμφισβητεί κάποιος την αξία της σαν παίκτρια, την ξέρουν όλοι, ξέρουν τι μπορεί να κάνει, δεν είναι κάτι εξωπραγματικό αυτό που έκανε εχθές. Είναι μια πολύ καλή παίκτρια, πολύ έμπειρη και έχει βοηθήσει κι αυτή την ομάδα. Χθες ήμασταν όλες πολύ καλές, δεν υστέρησε καμία, όλες βοήθησαν με τον τρόπο τους και γι’ αυτό ήρθε και αυτό το αποτέλεσμα».

Για τις φετινές της εμφανίσεις: «Παίζω καλύτερα στα τελευταία ματς. Μετά τον Εύνικο και στο παιχνίδι με τη Νίκη ερχόμουν από αποχή και ασθένεια και ήμουν λίγο πεσμένη. Τώρα έχω αρχίσει και ανεβαίνω και είναι καλύτερο και για την ομάδα. Έχω συμβιβαστεί μ’ αυτόν το ρόλο και το καλό είναι ότι ξέρω τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο. Ξέρω ότι θα βοηθήσω την ομάδα όπου μπορώ και με όποιον τρόπο μπορώ. Μακάρι να συνεχίσω να πηγαίνω καλά για να βοηθήσω και την ομάδα όσο μπορώ».