Skip to main content

Καπογιάννη στο Superbasket: «Είναι ωραίο να είσαι μέρος της ιστορίας που γράφεται»

Η προπονήτρια του τμήματος μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού μίλησε στο Superbasket, σχολιάζοντας την κατάκτηση του Κυπέλλου από τις πράσινες, του πρώτου μετά από 23 χρόνια για το τριφύλλι.

Η Ελληνίδα προπονήτρια κατέκτησε τον 10ο τίτλο της επί ελληνικού εδάφους (έχει και άλλους 4 στο Λίβανο) και θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που ήταν στην άκρη του πάγκου σε μια τόσο σημαντική στιγμή για τον Παναθηναϊκό.

Είχε πει εξ' αρχής, ότι το άγχος ήταν στην ομάδα της και πίστευε ότι η Ελευθερία Μοσχάτου θα διεκδικήσει το Κύπελλο μέχρι το τέλους, όπως και έγινε. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Ελένη Καπογιάννη στο τέλος πάρθηκε η απόφαση να πάει η μπάλα στην Κάρτερ και εκ του αποτελέσματος το σχέδιό της δικαιώθηκε.

Τέλος, η έμπειρη τεχνικός σχολίασε και τους τελικούς που συνεχίζονται με τον Ολυμπιακό να έχει πλέον το προβάδισμα με 2-1 νίκες, λέγοντας ότι ο Παναθηναϊκός θα... πουλήσει ακριβά το τομάρι του.

Αναλυτικά η συζήτηση με την κόουτς των Κυπελλούχων 2023, Ελένη Καπογιάννη:

-Κόουτς έλεγες εξ αρχής ότι ο τελικός θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και βγήκε στην πράξη αυτό. Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το ματς από την άποψη της τακτικής;

«Ήταν ένα ματς όπως είναι ένας τελικός ένα νοκ άουτ παιχνίδι στο οποίο όπως έχω πει επανειλλημμένα δεν υπάρχουν φαβορί. Η ομάδα μου παρουσιάστηκε με πολύ άγχος το ήθελε πολύ αυτό το τρόπαιο και αυτό έφερε πίεση και άγχος.
Στο τέλος όπως και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο προσπαθούσαμε να ηρεμήσουμε και να κάνουμε τα βασικά πράγματα καλύτερα.

Στο τέλος είπαμε να πάει η μπάλα στην Κάρτερ για να πάρει την απόφαση είτε να εκτελέσει είτε να πασάρει γιατί όπως και τελικά αποδείχτηκε ήταν στη δεδομένη στιγμή πιο ψύχραιμη»!

-Έρχονται οι μάχες με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Η κατάκτηση του Κυπέλλου σας βοηθάει ψυχολογικά; Πιστεύετε στην... ανατροπή των δεδομένων; Πώς γυρίζει το τσιπάκι μετά από μια τέτοια επιτυχία;

«Η κατάκτηση του κυπέλλου μας δίνει χαρά ικανοποίηση και φυσικά μια ψυχολογική ανάταση αλλά: τα ματς με τον Ολυμπιακό είναι εξ ορισμού πολύ δύσκολα και ιδιαίτερα οι τελικοί. Εμείς ξέρουμε ποιοι είμαστε, που πατάμε, έχουμε απέναντι μας έναν μεγάλο αντίπαλο αλλά είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε πολύ ακριβά το τομάρι μας».

-Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε κυπελλούχος έπειτα από 23 χρόνια. Πώς είναι να είσαι στην άκρη του πάγκου σε ένα τέτοιο επίτευγμα; Τι συναισθήματα και τις σκέψεις υπάρχουν;

Το ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας μετά από 23 χρόνια μας κάνει διπλά χαρούμενους για αυτό το επίτευγμα! Είναι πολύ όμορφο να είσαι μέρος της ιστορίας που γράφτηκε και αυτή είναι μεγάλη ικανοποίηση!