Skip to main content

Ιταλία - Η Σαββίνα Καράλη μεγαλώνει την ελληνική παροικία

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Superbasket, στην ιταλική Pallacanestro Valbruna Bolzano θα παίξει η Σαββίνα Καράλη που πριν λίγες μέρες αποδεσμεύτηκε από τον Ηρακλή,  με την 22χρονη γκαρντ να μεγαλώνει την ελληνική παροικία στη γειτονική χώρα, μετά τις Λούκα, Βιντσιλαίου και Χρυσανθίδου, αλλά και τους προπονητές Τζωρτζη Δικαιουλάκο και Πέτρο Πρέκα.

Η Ελληνίδα παίκτρια τον τελευταιο χρόνο τον πέρασε στη Θεσσαλονίκη με τα χρώματα του Ηρακλή, με τον οποίον αρχικά ήταν πρωταγωνίστρια στην άνοδο στην Α1 γυναικων. Κατόπιν με τις γαλανόλευκες κατέγραψε 9 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, μένοντας στο παρκέ κάτι παραπάνω από 15 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας 3.8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσον όρο.

Η Pallacanestro Valbruna Bolzano είναι μια από τις παραδοσιακές ιταλικές ομάδες που τα περισσότερα χρόνια βρισκόταν στην Α2 γυναικών. Πέρσι υποβιβάστηκε, ενώ την εφετινή αγωνιστική σεζόν έχει στόχο την επάνοδό της στη 2η τη τάξει κατηγορία και μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 9 νίκες και 4 ήττες. Στην ομάδα βρίσκεται η έτερη Ελληνίδα, Νένα Χρυσανθίδου.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της VPB είναι στις 27/1 κόντρα στην OMA Trieste, με τη Σαββίνα Καράλη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο της με τα κόκκινα. 

Οι δυο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν ανακοινώσεις.