Skip to main content

Α2 γυναικών - Ο Ιωνικός Ν.Φ. καταθέτει ένσταση για το Game 1 και ζητά να μη συνεχιστεί η σειρά πριν εξεταστεί (vid)

Ο Αμύντας έκανε το 0-1 στους τελικούς της Α2 γυναικών του νότου, ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιωνικός Ν.Φ. πριν το νικητήριο σουτ της ομάδας του Υμηττού έχει προηγηθεί παράβαση, με τις γηπεδούχες να καταθέτουν ένσταση ζητώντας να μη συνεχιστεί η σειρά αν δεν εξεταστεί η συγκεκριμένη φάση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε πως σήμερα 19/5/24 στο Κλ. Γήπεδο Ιωνικός «Ζαχαρίας Αλεξάνδρου» έλαβε χώρα ο πρώτος αγώνας της τελικής φάσης ανόδου για την Α1 Γυναικών (Νότιος Ομιλος), μεταξύ των ομάδων ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ. ΝΦ - ΑΟ. ΑΜΥΝΤΑΣ.

Στα 3:68” δευτερόλεπτα πριν την λήξη της αναμέτρησης και ενώ το σκορ ήταν 55-53 υπέρ της ομάδας μας, έγινε ξεκάθαρη παράβαση κανονισμού. Η αθλήτρια που δέχτηκε την εισαγωγική πάσα (Ν. 11 Παπαρδέλα Βασιλική) κατά την επαφή της με την μπάλα, πατάει ξεκάθαρα την πλαϊνή γραμμή του γηπέδου και στη συνέχεια ενώ βρίσκεται εκτός ορίων αγωνιστικού χώρου, πασάρει την μπάλα στην συμπαίκτρια της (Ν. 6 Μαργώνη Ζωή) και αυτή βάζει τρίποντο το οποίο καθορίζει - αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα (55-56).

Η ομάδα έχει ως πάγια θέση ότι οι αγώνες πρέπει να κρίνονται μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ και ότι οι κανονισμοί υπάρχουν για να τηρούνται, αλλά και ότι σε καμία ομάδα δεν αξίζει να καταδικάζεται από ένα ακούσιο ανθρώπινο λάθος.
Άλλωστε σε ανάλογες περιπτώσεις την τρέχουσα αλλά και των προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων, αποδόθηκε δικαιοσύνη (πχ. στις αναμετρήσεις ΔΑΦΝΗ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ NATIONAL LEAGUE 1, ΛΑΥΡΙΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ STOIXIMAN BASKET LEAGUE, ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΔΑΦΝΗ NATIONAL LEAGUE 2).

Είναι σαφές δεν μπορεί να διεξαχθεί η προσεχής αναμέτρηση ( 22/5 21:30 Α.Ο. ΑΜΥΝΤΑΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. Φ.) εάν και εφόσον δεν ολοκληρωθεί άμεσα η εκδίκαση της υπόθεσης.
Βέβαιοι, για την πλήρη δικαίωση μας, παραθέτουμε σε όλο το φίλαθλο μπασκετικό κόσμο το βίντεο με την επίμαχη φάση του αγώνα».