Skip to main content

Στην Α2 Γυναικών μέσω wild card Ανταίος, Ιωνία και Ιωάννινα (pic)

Την συμμετοχή τους στην Α2 Γυναικών, μέσω της διαδικασίας των wild cards, εξασφάλισαν τρεις ομάδες.

Έτσι, όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ, στον Νότιο Όμιλο της Α2 Γυναικών εξασφάλισαν  ο Ανταίος και η Ιωνία, ενώ στον Βόρειο Όμιλο θα αγωνιστούν τα Ιωάννινα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας της Ιωνίας:

Η Ιωνία στην Α2 για 1η φορά στην ιστορία!

Η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Δήμου Νέας Ιωνίας ανακοινώνει με μεγάλη χαρά πως απονεμήθηκε στην ομάδα μας wild card για την συμμετοχή μας στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, όπως μας ενημέρωσε επισήμως η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ΕΟΚ, χθες Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την ΕΣΚ Δήμου Νέας Ιωνίας και τους ανθρώπους της, καθώς η wild card απονεμήθηκε στο πλαίσιο προκήρυξης της ΕΟΚ για την "αναβάθμιση των πρωταθλημάτων", προσέλκυσης νέω επενδυτών και ανάπτυξης του αθλήματος. Κριτήρια ήταν, μεταξύ άλλων, το αναπτυξιακό μας πλάνο, το διοικητικό σχήμα και οι άνθρωποι μας, η αγωνιστική μας δύναμη, η δουλειά που έχει γίνει ως τώρα, αλλά και όσα σχεδιάζονται, στο τριετές σχέδιο μας "ΙΩΝΙΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ".

Ευχαριστούμε τον Δήμο Νέας Ιωνίας και τον Δήμαρχο Παναγιώτη Μανούρη προσωπικά για τη στήριξη ως τώρα, αλλά και τη διάθεση να στηριχτεί ακόμη περισσότερο ο αθλητισμός και το μπάσκετ στην Νέα Ιωνία. Με τις προσπάθειες τους, και τη βοήθεια μας όπου και αν χρειάζεται, είμαστε βέβαιοι πως και το κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στα Πευκάκια θα είναι σύντομα έτοιμο να φιλοξενεί αγώνες της Α2 Εθνικής Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών μπάσκετ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ομάδες και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, για 1η φορά στην ιστορία της πόλης. Και του χρόνου στην Α1 μπάσκετ η Ιωνία μας; Θα δείξει, βήμα βήμα.

Δεν μας ενδιαφέρει μόνο ο πρωταθλητισμός, να έχουμε μια ομάδα "κόσμημα στη βιτρίνα", το Γυναικείο στην Α2. Μας ενδιαφέρει και η ανάπτυξη του αθλήματος. Εκτός από το Γυναικείο και το Αντρικό, μας ενδιαφέρει και ο μαζικός αθλητισμός, το να αθλούνται τα παιδιά του Δήμου Νέας Ιωνίας και των γύρω περιοχών, παίζοντας μπάσκετ στις Ακαδημίες, με ασφάλεια και στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Γι αυτό ακριβώς ήταν που μόλις προχωρήσαμε άλλωστε και στον καθαρισμό και την αποκατάσταση του ανοιχτού δημοτικού γηπέδου μπάσκετ στην οδό Πάρσης, σε συνεννόηση με τον Δήμο και με 100% έξοδα της ομάδας και την εθελοντική εργασία των ανθρώπων της ομάδας μας.

Χρειάζεται αρκετή δουλειά από όλους μας, συνεχής επικοινωνία και προσπάθεια για το καλό της Ιωνίας μας, πάντα με θετικό πνεύμα.

Πάμε γερά.

Ιωνία πιο ψηλά.