Skip to main content

Παντελή στο Superbasket: «Πρόκληση ο Κρόνος - Ζω για να παίζω μπάσκετ - Όνειρό μου το εξωτερικό» (pic)

Στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου θα συνεχίσει την καριέρα της η Αθανασία Παντελή η οποία μίλησε στο Superbasket για τη νέα μπασκετική πρόκληση που αντιμετωπίζει, ενταγμένη σε μια ομάδα η οποία διατηρώντας τον κορμό της και προσθέτοντας κάποια στοιχεία που έλειπαν έχει υψηλούς στόχους και μάλιστα σε έναν υποόμιλο οποίος διακρίνεται από... συνωστισμό ισχυρών ομάδων. 

Η Παντελή τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέγραψε 26 συμμετοχές στις οποίες είχε 13.3 πόντους με 29 εύστοχα σουτ τριών πόντων συνολικά και με τις επιδόσεις της αυτές αναδείχθηκε σε 3η σκόρερ στον Νότο. 

Η Ελληνίδα παίκτρια είναι γεννημένη το 2002 και αγωνίζεται ως γκαρντ, ενώ έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακού, Πρωτέα Βούλας, ΑΟ Παλαιού Φαλήρου και Σπόρτιγκ.

Τα πρώτα της μπασκετικά βήματα έγιναν στον Πανιώνιο, ενώ με την ομάδα του Φαλήρου έχει στεφθεί πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΝΑ το 2023.

22 23 ASIPAN FALIRO super

Στη συζήτηση που είχαμε, η Παντελή αναφέρθηκε τόσο στην περασμένη όσο και στην επερχόμενη σεζόν της Α2 γυναικών, ενώ σχολιάζοντας την ένταξή της στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου υπογράμμισε ότι τον αντιμετωπίζει ως μια νέα πρόκληση.

Τέλος, μας μίλησε για το μπασκετικό της όνειρο, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι σε έναν/μια σκόρερ δεν αρκεί το ταλέντο που έχει από τη φύση καθώς χρειάζεται πολλή δουλειά. 

23 24 ASIPAN SPOR

Αναλυτικά η συζήτηση με την Αθανασία Παντελή:

-Θα ήθελα να κάνεις ένα σχόλιο σχετικά με την Α2 γυναικών για τη σεζόν που πέρασε, αλλά και τη σεζόν που έρχεται.

«Τη σεζόν που μας πέρασε όπως όλοι είδαμε ήταν ένα πρωτάθλημα όπου υπήρχε αρκετός ανταγωνισμός. Ακόμα και μέχρι την τελευταία αγωνιστική παιζόντουσαν θέσεις σε playoffs και play out.

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι με την νέα σεζόν η Α2 θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική, θα είναι αρκετά μεγάλο το πρωτάθλημα και θα κριθούν όλα σε λεπτομέρειες».

-Το σκοράρισμα στο οποίο έχεις μεγάλη έφεση, είναι ταλέντο ή μαθαίνεται;

«Είμαι της άποψης πως όσο ταλέντο και να έχεις σε κάτι, αν δεν δουλέψεις πάνω σε αυτό δεν θα εξελιχθείς. Το σκοράρισμα ναι μεν είναι ταλέντο αλλά χρειάζεται και αρκετή προπόνηση.

Επίσης πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου γιατί κακές μέρες όλοι οι παίκτες έχουν αλλά η διαχείριση τους είναι το πιο σημαντικό».

22 23 ASIELLAS super

-Είναι κάτι σαν «πρωταθλητισμός» να σωθείς σε μια κατηγορία που όλοι μπορούν να νικήσουν όλους;

«Δεν θα το χαρακτήριζα ακριβώς πρωταθλητισμό αλλά σίγουρα χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και αντοχή για να σωθείς σε μια τέτοια κατηγορία».

-Ποια ήταν τα κριτήρια της επιλογής για τον επόμενο σταθμό στην πορεία σου;

«Την νέα σεζόν θα αγωνίζομαι και πάλι στην Α2 όπως είναι γνωστό. Το βασικό μου κριτήριο ήταν να πάω σε μια ομάδα όπου θα έχω πρωταγωνιστικό ρόλο, θα μου ταιριάζει ο τρόπος παιχνιδιού και μέσα από αυτόν θα εξελιχθούμε τόσο εγώ όσο και η ομάδα.

Ένα ακόμα κριτήριο ήταν ότι φέτος ήθελα να είμαι σε μια ομάδα που να έχει υψηλούς στόχους και να παλεύουμε όλοι μαζί να τους πετύχουμε».

-Έχεις κάποιο μπασκετικό όνειρο που θα ήθελες να υλοποιήσεις στην καριέρα σου;

«Η αλήθεια είναι πως ζω για να παίζω μπάσκετ και προσπαθώ μέρα με την μέρα να γίνομαι καλύτερη.

Ένα από τα όνειρα μου και ταυτόχρονα στόχος μου είναι να καταφέρω να αγωνιστώ σε κάποια ομάδα του εξωτερικού».

23 24 ASIPROP super

-Λοιπόν Αθανασία και τώρα Κρόνος: Μια νέα πρόκληση; Η ομάδα με το ρόστερ που έχει φαίνεται πως έχει υψηλούς στόχους…

«Σίγουρα είναι πρόκληση το να φεύγεις από μια ομάδα που είχε ως στόχο την παραμονή και να πηγαίνεις σε μια ομάδα που έχει υψηλότερους στόχους.

Άλλωστε όπως είδαμε και με βάση την κλήρωση ο υποόμιλός μας είναι… φωτιά, με κάθε παιχνίδι να ισοδυναμεί και με ένα ντέρμπι, οπότε ήθελα να ενταχθώ σε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο.

Ο Κρόνος ήταν μια έτοιμη ομάδα και αυτό μας βοηθάει να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε πιο εύκολα στον τρόπο παιχνιδιού.

Με τον κόουτς Παπαζαφειρόπουλο έχουμε βάλει υψηλούς στόχους, πιστεύουμε στην ομάδα μας και πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε!»