Skip to main content

Αμύντας - Η Φρόσω Δρακάκη μιλά για τη νέα σεζόν που έρχεται

Ο Αμύντας μετρά αντίστροφα για την έναρξη της Α2 Γυναικών και για 15η χρονιά θα πορευτεί υπό τις οδηγίες της Φρόσως Δρακάκη η οποία μίλησε για τον σύλλογο, τις αθλήτριές της και για την αγωνιστική περίοδο που έρχεται.

Η συνέντευξη της Φρόσως Δρακάκη στην επίσημη ιστοσελίδα του Αμύντα:

Μετά τις τελευταίες δύο ιδιαίτερες περιόδους ξεκινάει μία νέα σεζόν που δείχνει πιο κοντά στην κανονικότητα. Πως εκτιμάται ότι θα κυλήσει η χρονιά και τι επηρέασε η πανδημία;

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να έχουν υγεία. Νομίζω ότι φέτος οι διοργανώσεις θα ολοκληρωθούν, εφόσον τηρούμε όλοι τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες των ειδικών. Η πανδημία μας άφησε εκτός δραστηριοτήτων και η επιστροφή, μας βρίσκει γεμάτες όρεξη για να χαρούμε όσα στερηθήκαμε λόγω των συνθηκών. Σίγουρα θα πρέπει να βρούμε ρυθμό μετά τη μεγάλη περίοδο απραξίας, αλλά αυτό θα έρθει μέσα από τα παιχνίδια».

Την περασμένη περίοδο η πορεία του Αμύντα διακόπηκε απότομα, δείχνοντας όμως ότι θα πετύχαινε τον αρχικό στόχο της. Θετικό πρόσημο και στις πρώτες αναμετρήσεις του Κυπέλλου. Να περιμένουμε και ανάλογη συνέχεια;

«Είμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο του Νότου, ωστόσο η ομάδα είναι καλά στελεχωμένη και υπάρχει μεγάλη όρεξη για δουλειά. Πράγματι το πρόσημο στη διοργάνωση του Κυπέλλου είναι θετικό και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια στο Πρωτάθλημα. Ατυχώς έχουμε από πολύ νωρίς απουσίες , αλλά μόλις ξεπεραστούν τα προβλήματα ,θα φανεί η πραγματική δυναμική της ομάδας μας. Έχω μεγάλη πίστη στις δυνατότητές μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Η ομάδα έχει, βασικές έμπειρες μονάδες για πολλά χρόνια, μικρές προσθήκες και τις Νέες των Υποδομών. Αναλύστε μας το ρόστερ και τις προσδοκίες σας.

«Είναι αλήθεια πως υπάρχει ένα πολύ καλό μίγμα εμπειρίας, ταλέντου και νιάτων. Με μεγάλη χαρά βλέπω τις νεαρές αθλήτριες μας να ενσωματώνονται και να γίνονται απαραίτητες με την προσφορά και την εργατικότητά τους. Ο στόχος μου, όπως φάνηκε από τα πρώτα παιχνίδια του Κυπέλλου, είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά να πρωταγωνιστήσουν, αποκτώντας εμπειρίες ώστε να πάρουν άμεσα βασικό ρόλο στη φετινή μας πορεία και στο άμεσο μέλλον τη σκυτάλη από τις πιο έμπειρες. Πολύ σημαντικός είναι και ο τρόπος που οι πιο έμπειρες αθλήτριες δείχνουν με την καθημερινή τους συμπεριφορά τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η ομάδα τόσα χρόνια και αποτελούν πρότυπα για τις νεαρότερες».

Δέκατη πέμπτη σεζόν στην ομάδα του Υμηττού που την χαρακτηρίζει η πολυετής στήριξη στους προπονητές της. Πως βλέπετε το αύριο;

«Σε προσωπικό επίπεδο, κάθε χρονιά μου στον Αμύντα είχα και ένα διαφορετικό κίνητρο. Πάντα όμως ζούσα το τώρα. Για μένα σημαντικό είναι το κάθε λεπτό της προπόνησης και αυτό προσπαθώ να περάσω και στις αθλήτριές μας. Το αύριο θα το δούμε μέσα από το παρόν.

Το ζήτημα της ανάδειξης αθλητριών είναι μεγάλο και πολυπαραγοντικό.. Χρειάζεται πολλή δουλειά, εντός και εκτός αγωνιστικών ορίων. Πρέπει να δούμε πιο ζεστά τις υποδομές, να αγκαλιάσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους, να τα φέρουμε και να τα κρατήσουμε στο γήπεδο. Δεν έχει να κάνει μόνο με την κατηγορία που αγωνίζονται οι ομάδες. Φέτος εμείς αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, αλλά η ανάδειξη αθλητριών είναι μια διαρκής διαδικασία που θέλει καλό σχεδιασμό, υπομονή και επιμονή».

Η γνώμη σας για το μπάσκετ στην Ελλάδα και για την Α2 ειδικότερα.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το γυναικείο μπάσκετ χρειάζεται περισσότερη βοήθεια και στήριξη. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή. Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες. Γίνονται κινήσεις από τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας. Αρχικά θεωρώ πολύ θετικό το γεγονός ότι υπάρχει ξεχωριστή επιτροπή Γυναικείου. Είναι κάτι που έχει ανάγκη ο χώρος. Αλλά θα πρέπει ο κάθε ένας από εμάς που ασχολούμαστε με το γυναικείο μπάσκετ,  να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Κάτι πολύ άμεσο κατά την ταπεινή μου άποψη είναι η αλλαγή  στα τμήματα υποδομών. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα οι Νεανίδες να μην παίζουν μέχρι τα 20 έτη τους, αλλά να σταματάνε στα 18.  Αναφορικά με την κατηγορία στην οποία συμμετέχουμε, είναι ανταγωνιστική, χρειάζεται όμως προβολή και στήριξη από ανθρώπους που να αγαπάνε το γυναικείο μπάσκετ».