Skip to main content

Ιγγλέζου: «Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής ανταμείβει τη σκληρή δουλειά που ρίχνουμε τόσον καιρό»

Για την επιστροφή της στον Άρη και την πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης, στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών, μίλησε στο EOK WEB Radio η Βιβή Ιγγλέζου.

Αναλυτικά η «κιτρινόμαυρη» γκαρντ μίλησε:  

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Άρη: «Φέτος είναι πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά πολύ δημιουργική παρ’ όλα αυτά. Με πολύ σκληρή δουλειά έχουμε καταφέρει πολύ σημαντικά πράγματα. Βέβαια, ακόμη κρατάμε χαμηλά το κεφάλι, γιατί υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί αγώνες που θα κρίνουν και το αποτέλεσμα στο τέλος για τους στόχους που έχουμε θέσει. Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής ανταμείβει τη σκληρή δουλειά που ρίχνουμε τόσον καιρό».

Για το στυλ παιχνιδιού της ομάδας: «Νομίζω ότι η επίθεση προκύπτει απ’ την άμυνα. Το ότι παίζουμε δυνατή και πιεστική άμυνα δίνει πάρα πολύ μεγάλη ψυχολογία στην ομάδα. Επειδή γενικότερα απαρτιζόμαστε από παίκτριες που είναι πολύ μικρότερες ηλικιακά, όταν έχεις εύκολους πόντους μέσα απ’ την άμυνα. Είναι τελείως διαφορετική η ψυχολογία, το προβάδισμα ανεβαίνει και είναι κάπως πιο εύκολα τα πράγματα».

Για το τι περίμενε να συναντήσει στην επιστροφή της στον Άρη: «Τα είχα λίγο διαφορετικά τα πράγματα στο μυαλό μου στην αρχή, όχι όσον αφορά τον Άρη, αλλά γενικότερα το μπάσκετ και ειδικότερα το μπάσκετ γυναικών πλέον. Καλώς ή κακώς, οι ομάδες ξέρουμε ότι δεν είναι πολύ καλά οικονομικά, δεν υπάρχουν άνθρωποι που να «τρέχουν» τέτοιες προσπάθειες, είναι πιο πολύ κομμάτι των παικτριών. Ωστόσο, πήγα στον Άρη και αυτό που αντίκρισα εν τέλει ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ομάδα και είναι πολλοί και αποτελεσματικοί. Είναι πολύ πιο παθιασμένοι από εμάς, δε μας λείπει τίποτα, δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια οργάνωση. Πραγματικά δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο παράπονο και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Αυτό που μ’ έχει εντυπωσιάσει είναι ότι οι ακαδημίες προετοιμάζονται για να πλαισιώσουν το κομμάτι του γυναικείο και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί δείχνει ότι υπάρχει μέλλον».

Για την κόουτς Παναγιώτα Τσαμπούρη: «Όλη η ομάδα απαρτίζεται από πάρα πολύ πειθαρχημένα άτομα και πάρα πολύ ώριμα στο να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε συνθήκη και αλλαγή. Νομίζω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι είναι για την κόουτς, η οποία ξαφνικά από παίκτρια κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο και να είναι προπονήτρια. Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά τα έχει πάει εξαιρετικά. Για ‘μας είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα, δείχνουμε πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπό της και αυτή μάς αντιμετωπίζει πάρα πολύ δίκαια. Είναι πολύ καλή προπονήτρια, ξέρει πάρα πολύ μπάσκετ όπως το είχε αποδείξει και μες στο γήπεδο».