Skip to main content

Γερομιχαλός: "Είμαι δεμένος με την ομάδα των Μεγάρων, θα παλέψουμε για την άνοδο στην Α1"

Ο γκαρντ της ομάδας της ΝΕ Μεγαρίδας, Δημήτρης Γερομιχαλός, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio όπου μίλησε για την σημασία μιας καλής πορείας στο κύπελλο, την επιστροφή του στο σ΄υλλογο και το ανεβασμένο επίπεδο της φετινής Elite League.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Για τον στόχο τους στο Κύπελλο και το πόσο τους βοηθούν αυτά τα παιχνίδια: «Σίγουρα είναι ένας απ’ τους βασικούς στόχους της ομάδας να πάει στο Final-4 – UNICEF Trophy για 2η σερί χρονιά και είναι στόχος να το κατακτήσει κιόλας. Πέρυσι έφτασε πολύ κοντά. Σίγουρα τα δύο επίσημα παιχνίδια μάς βοήθησαν πολύ. Είναι τελείως διαφορετικό να παίζεις κάποιο φιλικό και κάποιο επίσημο. Βοήθησαν πολύ γιατί ήταν και απέναντι σε ομάδες της Elite League. Θα φανούν χρήσιμα για τη συνέχεια».

Για το αν μπορούν να πετύχουν τον στόχο της ανόδου στην Α1: «Όπως μάς έχω δει και όπως είμαστε, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο στο να το καταφέρεις αυτό, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας. Πιστεύω πως αν έχουμε υγεία και όλα πάνε καλά θα καταφέρουμε τους στόχους μας».

Για τη φετινή Elite League: «Το περσινό πρωτάθλημα ήταν κάτι το οποίο δεν ξέρω αν θα ξανασυμβεί, ο τελευταίος μπορούσε να κερδίσει τον 1ο. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική δεν ξέραμε πώς θα είναι οι θέσεις της κατάταξης. Πιστεύω ότι και φέτος θα είναι έτσι και ευελπιστούμε γι’ αυτό, γιατί βοηθάει όλες τις ομάδες αυτό το πρωτάθλημα».

Για την επιστροφή του στη ΝΕΜ: «Είμαι “δεμένος” με την ομάδα των Μεγάρων, έχω πολύ καλή σχέση με τους ανθρώπους της ομάδας και της πόλης. Μίλησα με τον κόουτς Μάνταλο το καλοκαίρι, μου είπε το πλάνο της ομάδας, τον ξέρω, με ξέρει και τα βρήκαμε εύκολα πιστεύω. Ένας ακόμα λόγος είναι ο αδερφός μου (σ.σ. ο Πέτρος Γερομιχαλός). Είναι χαρά για κάθε παίκτη να παίζει μαζί με τον Πέτρο, πόσο μάλλον για εμένα που είναι αδερφός μου».

Για το πώς είναι να έχει συμπαίκτη τον αδερφό του: «Είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα να παίζεις με τον αδερφό σου και είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναγίνεται. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια, ήμασταν πιο μικροί, βλέπαμε αλλιώς τα πράγματα. Τώρα έχουμε άλλες παραστάσεις. Είναι πιο έντονο το συναίσθημα να ζεις τον αδερφό σου και στο γήπεδο όταν έχεις αποστασιοποιηθεί από αυτόν αρκετά χρόνια. Είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και ήταν ένας απ’ τους βασικούς λόγους που επέστρεψα στην ομάδα των Μεγάρων».

Για τη διαφορά του Πέτρου Γερομιχαλού τότε με τώρα: «Σίγουρα έχει διαφορές. Το ταλέντο και τις ικανότητές του τα ήξερα. Πλέον είναι αρκετά πιο έμπειρος και κάνει εύκολο το παιχνίδι για κάθε συμπαίκτη του. Είναι όλα πιο εύκολα στο παρκέ όταν έχεις τον Πέτρο. Το μπασκετικό μυαλό που έχει εκείνος το έχουν λίγοι παίκτες στην Ελλάδα».

Για τις εντυπώσεις του απ’ τη ΝΕΜ: «Αυτό που συμβαίνει στα Μέγαρα δε συμβαίνει σε πολλές ομάδες. Όλοι “αγκαλιάζουν” την ομάδα. Μπορεί κάποιοι να μην είναι άνθρωποι που έχουν κάποιον ρόλο στην ομάδα, αλλά μόλις χρειαστεί κάτι κάποιος παίκτης ή κάποιος άνθρωπος απ’ την ομάδα, αμέσως όλοι θα “τρέξουν” να βρουν λύση. Επίσης είναι κοντά μας στην καθημερινότητα. Είναι σαν μια οικογένεια. Αυτό το ζούμε και στις προπονήσεις και εκτός του γηπέδου».

Για τις διαφορές που έχει η ΝΕΜ σε σχέση με την τελευταία του παρουσία στην ομάδα, πρόπερσι: «Στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, τότε ήταν η πρώτη χρονιά της ομάδας στην Elite League. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Αγωνιστικά, η ομάδα έχει προσθέσει αρκετά ποιοτικά παιδιά, πιο έμπειρα. Ακόμα και τα νέα παιδιά που έχουν έρθει είναι σε πολύ καλό επίπεδο, έχουν φιλοδοξίες. Πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει πολύ καλά και αρκετά καλύτερα απ’ ό,τι πριν δύο χρονιές».

Για το αν έχει ακόμα το παρατσούκλι «κοντός»: «Υπάρχει μέχρι και σήμερα αυτό, αλλά το έχω συνηθίσει πλέον. Με φωνάζουν “κοντέ” και γυρνάω σαν να λένε το όνομά μου. Πολύς κόσμος στις ομάδες με φωνάζει έτσι, αλλά δεν το παίρνω καν σαν καζούρα, έχει γίνει συνήθεια».