Skip to main content

Ο Γιάννης Ντάγιος στο Superbasket: «Μας δίνει μεγάλο κίνητρο το Final 4, μέρα με την μέρα γινόμαστε καλύτεροι»

Ο προπονητής του Ηρακλή, Γιάννης Ντάγιος μίλησε στο superbasket.gr, τόσο για τις απόψεις του για το Final 4 του Unicef Trophy, του οποίου η κατάκτηση οδηγεί στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, όσο και για το πως αξιολογεί τις πρώτες εμφανίσεις των κυανόλευκων στην Elite League, αλλά και το επίπεδο της κατηγορίας μετά το φετινό rebranding.

 Στο ταξίδι του Ηρακλή στην Elite League την φετινή σεζόν, ο προπονητής Γιάννης Ντάγιος έχει τα ηνία της ομάδας των κυανόλευκων, οι οποίοι έχουν ρεκόρ 7-3, με το ιστορικό Ιβανώφειο να είναι απόρθητο μέχρις στιγμής.

Ο Έλληνας κόουτς υπενθυμίζουμε ότι είχε διατελέσει ως βοηθός προπονητή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης την περίοδο 2018-2019, ενώ οδήγησε την ομάδα και ως πρώτος προπονητής εκείνη τη σεζόν και συνέχισε, μετά από ένα πέρασμα στον Αριστοτέλη Φλώρινας, και πάλι ως τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Ηρακλή και προπονητής της Εφηβικής ομάδας, όπου κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Ως γνωστόν, πέρα από την Elite League φέτος έκανε...rebranding και το Κύπελλο Ελλάδας, αφού στην τελική φάση θα γίνει Final 8 με τις επτά πρώτες βαθμολογικά ομάδες του πρώτου γύρου της Basket League και την νικήτρια ομάδα του Final 4 του UNICEF Trophy, οπού θα προκύψει από συλλόγους των εθνικών πρωταθλημάτων (Elite League, Β' Εθνική και Γ' Εθνική).

Ο Γηραιός μπήκε από την δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και ξεπέρασε τα εμπόδια του Χαρίλαου Τρικούπη (20-0, άνευ αγώνα), της Σταυρούπολης (84-60) και του Πανερυθραικού (74-68). Στα ημιτελικά κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, ενώ η ομάδα που θα επικρατήσει θα βρεθεί αντιμέτωπη στον τελικό με τον νικητή του ζευγαριού ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-ΑΣ Παπάγου.

Αν και οι κυανόλευκοι έχουν δύο κατακτήσεις στα πρωταθλήματα Ελλάδας (1927-1928, 1934-1935), δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πανηγυρίσουν τίτλο στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας παρά τους τρεις τελικούς (1980-1981, 1993-1994, 1995-1996) και τους δέκα ημιτελικούς στους οποίους αγωνίστηκαν 

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Γιάννης Ντάγιος στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Για τις πρώτες απόψεις του σχετικά με το Final 4 του Unicef Trophy: "Έχουμε σίγουρα μια δύσκολη αποστολή απέναντι στον Πανιώνιο, που είναι μια ιστορική ομάδα. Έχουν πάρα πολύ καλούς παίκτες. Αλλά, εμείς ως Ηρακλής θα κοιτάξουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται και να είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε το παιχνίδι".
 
 
Για το ότι μια ομάδα από τα εθνικά πρωταθλήματα έχει μέσω του νέου format του Κυπέλλου Ελλάδας, περισσότερες δυνατότητες συμμετοχής στο Final 8: "Σίγουρα για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο Final 4 είναι πολύ μεγάλο κίνητρο να αντιμετωπίσει ομάδες από την Basket League. Είναι κάτι διαφορετικό και ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, αυτή η πρωτοβουλία της ΕΟΚ".
 
Για την φιλοσοφία που έχει η ομάδα του Ηρακλή και την νοοτροπία που θέλει να βγάζει στο παρκέ: "Εμείς ξεκινήσαμε πολύ αργά ως Ηρακλής. Το ρόστερ συμπληρώθηκε δύο μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δηλαδή δεν έχουμε κάνει προετοιμασία, αλλά αυτό δεν είναι πλέον δικαιολογία για εμάς. Στηριζόμαστε σε κάποια έμπειρα παιδιά, τα οποία έχουν και παραστάσεις από την Α1, όπως είναι ο Νώντας Παπαντωνίου και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος. Αλλά και κάποιους άλλους αθλητές που ξέρουν την κατηγορία της Elite League όπως είναι ο Νίκος Παπαρέγκας, ο Μιχάλης Λιάπης, Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος. Έχουμε φτιάξει ένα σύνολο, το οποίο μέρα με την μέρα γίνεται καλύτερο και προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί και να αντιπροσωπεύουμε επάξια το όνομα του Ηρακλή".
 
 
Για το επίπεδο του πρωταθλήματος της Elite league: "Το πρωτάθλημα της Elite League ειδικά μαζί με τους ξένους φέτος θεωρώ ότι είναι από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων χρόνων. Οι ομάδες σχεδόν όλες είναι πάρα πολύ δυνατές στην έδρα τους και όλοι έχουν δυσκολίες όταν παίζουν εκτός έδρας. Υπάρχουν ομάδες με πολύ δυνατά σύνολα όπως είναι ο Τρίτωνας, το Ψυχικό, ο Πανερυθραϊκός".
 
Για τις πρώτες εμφανίσεις του Ηρακλή στην Elite League στην φετινή σεζόν: "Έπαιξε σημαντικό ρόλο η έλλειψη προετοιμασίας φαινόταν στα πρώτα παιχνίδια, αλλά αγώνα με αγώνα και δουλεύοντας πολύ στις προπονήσεις και καθημερινά, το σύνολο δείχνει βελτίωση και γίνεται σιγά σιγά ομάδα. Βέβαια την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ένα ατυχές αποτέλεσμα με το Μεσολόγγι, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Νομίζω ότι μέρα με την μέρα γινόμαστε καλύτεροι".