Skip to main content

Καρατζάς: «Πολύ μεγάλη ημέρα για την ΦΕΑ και για εμένα, πηγή έμπνευσης ο Ταυρόπουλος»

Περήφανος για την ομάδα του, δήλωσε ο Αλέξης Καρατζάς, μετά το φινάλε του τελικού του UNICEF Trophy, με τον προπονητή της ΦΕΑ να συγχαίρει τον Πανιώνιο για την κατάκτηση του τροπαίου, την ΕΟΚ για την άρτια διεξαγωγή, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στον ομόλογό του της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Περικλή Ταυρόπουλο, αλλά και στον Μάκη Γιατρά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της ΦΕΑ αλλά και ο Αλέξανδρος Στεργιάκης:

Αλέξης Καρατζάς (προπονητής ΦΕΑ): «Σήμερα ήταν μια πολύ μεγάλη μέρα για την ομάδα, για μένα προσωπικά, για όλα τα παιδιά, γενικά για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ζήσαμε στο έπακρο. Πολλές φορές τα παραμύθια έχουν happy end, αλλά σήμερα δεν ήταν τόσο… happy. Αν όμως σκεφτούμε τι καταφέραμε μέχρι τώρα, θα νιώθουμε περήφανοι για τους εαυτούς μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΕΟΚ, ήταν όλα άρτια οργανωμένα και νιώσαμε και εμείς για λίγο ότι είμαστε μέλη του top class επιπέδου. Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας, τα ταβάνια τα τρυπάμε συνέχεια και ξαναχτίζουμε ένα σπίτι για να φτάσει το κεφάλι μας. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο, θεωρώ πως αργά ή γρήγορα θα είναι στην Α1 και πρέπει να είναι στην Α1. Θέλω να κάνω δύο αναφορές, η πρώτη για τον κόουτς Ταυρόπουλο, που για μένα είναι πηγή έμπνευσης, για αυτό που είναι και αυτά που έχει κάνει αλλά και τι σεβασμό εμπνέει. Είναι για μένα ένας άνθρωπος που τον κοιτάω στα μάτια και είναι πρότυπο. Αν κάτι μετριάζει τη σημερινή λύπη μου, είναι ότι αν ήθελα κάποιος να με κερδίσει, θα ήταν αυτός. Το δεύτερο, κάτι άσχετο με την εκδήλωση, θέλω να δώσω συναδελφικούς χαιρετισμούς, την αγάπη και τα περαστικά μου, στον Μάκη Γιατρά. Είναι πολύ δυσάρεστο όταν κάνεις κάτι με τόσο πάθος για έναν λόγο που δεν είναι επιλογή σου να βγαίνεις από το γήπεδο και να αφήνεις τη δουλειά και την ομάδα σου. Του εύχομαι ολόψυχα περαστικά και να επιστρέψει άμεσα στους πάγκους».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για μένα αντί να έχω δύο ώρες προπόνηση, να έχω μιάμιση. Να μην μπορεί να έρθει ένα παιδί εγκαίρως στην προπόνηση γιατί κόλλησε στην κίνηση μετά τη δουλειά του. Αυτό είναι μειονέκτημα, αλλά είναι τεράστιο πλεονέκτημα η σχέση μας, ο σεβασμός του ενός για τον άλλο, το πάθος μας, το πώς προσπαθούμε όλοι να λύσουμε το πρόβλημα ενός μέλους του οργανισμού μας. Όλο αυτό μας έχει φτάσει στο σημείο αυτό. Το μπάσκετ μπορεί να έχει επίπεδα, αλλά είναι ένα. Όταν υπάρχει ταλέντο, γιατί τα παιδιά το έχουν, όταν υπάρχει όρεξη και πάθος, εξισορροπείς τα μειονεκτήματα. Σήμερα παίξαμε απέναντι σε παιδιά με εμπειρία από την Α1, όπως ο Βεργίνης και ο Σαχπατζίδης και τους κοιτάξαμε στα μάτια. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τόσο καλούς παίκτες, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Η ομάδα μας έχει ταβανιάσει, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε κέφι και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε όσο το απολαμβάνουμε. Ο στόχος της σωτηρίας είναι ανοιχτός. Εύχομαι να επιστρέψουμε εδώ και να ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές».

Αλέξανδρος Στεργιάκης (παίκτης ΦΕΑ): «Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μια νιώθεις λίγο απογοητευμένος, γιατί δείξαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο τέλος κρίθηκε από κάποια μεγάλα σουτ. Ξέραμε ότι ο Πανιώνιος έχει κάποιες μεγάλες προσωπικότητες. Ο Βεργίνης πήρε την ομάδα του από το χέρι. Εμείς ζήσαμε το όνειρό μας, δυστυχώς ήταν μέχρι εδώ. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο και ειδικά στον Περικλή Ταυρόπουλο. Ήταν μεγάλο κίνητρο η συμμετοχή στο Final 8, δεν ξέρουμε αν θα τη ζήσουμε ποτέ. Με τον προπονητή κάνουμε μια προσπάθεια από το Β’ Τοπικό. Ευχαριστούμε την ΕΟΚ για τη διοργάνωση και πιστεύω πως δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και σταθήκαμε άξιοι των προσδοκιών. Κάθε φορά λέμε τρυπήσαμε το ταβάνι μας, αλλά έρχεται κάτι καινούριο και το διαψεύδει. Έχουμε βρει τον ρυθμό μας και στο πρωτάθλημα, δείχνουμε δυναμική και θα παλέψουμε στη συνέχεια. Δεν έχουμε όρια, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Photo Credits: ΕΟΚ