Skip to main content

Η ΕΟΚ κάνει λόγο για συμφωνία ΑΕΚ – Χάποελ για την παραχώρηση του κλειστού των Άνω Λιοσίων

Η ΑΕΚ προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της, αναφορικά με την παραχώρηση του κλειστού των Άνω Λιοσίων στην Χάποελ, με την ΕΟΚ να μην κρύβει την δυσαρέσκεια της για την στάση της Ένωσης και την προσπάθεια της να ρίξει την ευθύνη της απόφασης στην Ομοσπονδία.

Η απόφαση της ΑΕΚ να παραχωρήσει το κλειστό των Άνω Λιοσίων στην Χάποελ Χολόν, για τα εντός έδρας παιχνίδια των Ισραηλινών για το Basketball Champions League έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των  οπαδών των «κιτρινόμαυρων», οι οποίο δεν συμφωνούν με αυτή την κίνηση, εξαιτίας της γνωστής συμπάθειας τους για την Παλαιστίνη.

Μάλιστα, με ανακοίνωση της η Ένωση έσπευσε να… ρίξει το μπαλάκι στην FIBA και την ΕΟΚ, υποστηρίζοντας πως ουσιαστικά βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων, με την θέση της Ομοσπονδίας, όμως, να είναι διαφορετική.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΟΚ, έχοντας και έγγραφα στοιχεία στην κατοχή της, η ομοσπονδία του Ισραήλ ήρθε αρχικά σε συμφωνία με τις δύο ομάδες, για την παραχώρηση του κλειστού των Άνω Λιοσίων για τα ματς του BCL και εν συνεχεία απευθύνθηκε στην ΕΟΚ, ενημερώνοντας την για την απόφαση των ΑΕΚ-Χαποέλ, ρωτώντας τυπικά και την δική της θέση.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία ρώτησε την ΑΕΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να ενημερώνουν πως βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους ιθύνοντες της Χάποελ, συναινώντας για την παραχώρηση του γηπέδου.

Έτσι, μετά από τις διαβεβαιώσεις που είχε η ΕΟΚ από όλες τις πλευρές και κυρίως από αυτή της ΑΕΚ, έδωσε το τυπικό «οκ» στην FIBA για την παραχώρηση του κλειστού των Άνω Λιοσίων στην Χάποελ.