Skip to main content

Παντελάκης:««Οι πρωταγωνιστές είναι πάντα οι αθλητές και εμείς πάντα απλά πρέπει να βοηθάμε»

Ο προπονητής των εφήβων του Ολυμπιακού , Γιώργος Παντελάκης , ήταν καλεσμένος στην εκπομπή " Τα παιδία παίζει" του ΕΟΚ WEB Radio .

Μεταξύ άλλων μίλησε :

Για το Rising Stars: «Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα ως προπονητής στο Rising Stars, ήξερα από την αρχή ότι θα ήταν πολύ δύσκολο. Παίζαμε με τρεις ομάδες που είναι πολύ δουλεμένες, τον Πανερυθραϊκό, τον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι. Αυτές οι τρεις έχουν και την ευκαιρία να κοντραριστούν μέσα και από το πρωτάθλημα τους (ΕΣΚΑ). Ήταν ένα τριήμερο πολύ απαιτητικό και για εμάς, έπρεπε να διαχειριστούμε την κούραση των παιδιών και τη σωματική και τη πνευματική. Είδαμε κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, γιατί αυτός είναι και ο σκοπός του τουρνουά. Είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση από την Ομοσπονδία, είναι παιχνίδια που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό και τις ομάδες, χωρίς όμως να υπάρχει άγχος. Βοηθάει όλα τα παιδιά να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην αθλητική τους καριέρα».

Για το πώς το βίωσαν τα παιδιά: «Οι πρωταγωνιστές είναι πάντα οι αθλητές και εμείς πάντα απλά πρέπει να βοηθάμε. Σίγουρα είδα πράγματα που στην δική μας Ένωση (ΕΣΚΑΝΑ) δεν είχα δει, δηλαδή πάθος στο πάγκο, να συμπαραστέκεται ο ένας στον άλλον. Τα παιδιά συσπειρώθηκαν, γιατί είδαν και τις δυσκολίες. Είναι μια χαρά που πρέπει να την διαχειριστούμε, γιατί ουσιαστικά κάναμε ένα καλό τριήμερο. Είδαμε πολλά πράγματα που κάναμε λάθος και πρέπει να διορθώσουμε, είδαμε και κάποια σωστά πράγματα στα οποία πρέπει να «πατήσουμε» πάνω για τη συνέχεια. Τα παιδιά με μεγάλη χαρά συμμετέχουν σε αυτό το τουρνουά. Για παράδειγμα, έβλεπαν το όνομα τους στον φωτεινό πίνακα του γηπέδου και αυτά είναι πράγματα που σε βάζουν να συνεχίσεις με καλύτερο τρόπο την προσπάθεια σου».

Για το πνευματικό μέρος από τους συνεχόμενους αγώνες: «Τα δεδομένα κάθε μέρα είναι διαφορετικά, οπότε πρέπει οι αθλητές να είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν γρήγορα στις αλλαγές και είμαι πολύ χαρούμενος που τα παιδιά ανταποκρίθηκαν. Ήταν πολύ σημαντικό να ξέρω ότι πνευματικά ήμασταν εκεί».

Για την κοινή φωτογραφία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: «Οι αθλητές δεν έχουν να χωρίσουν κάτι μεταξύ τους, έχουν πολλά κοινά. Έχουν κοινά όνειρα, κοινούς στόχους, στο τέλος της ημέρας κάποια από αυτά τα παιδιά θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα. Νομίζω είναι ένα παράδειγμα για όλους μας το πώς συμπεριφέρονται αυτά τα παιδιά».

Για τον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: «Επειδή το εφηβικό είναι κοντά στο αντρικό μπορούν να καταλάβουν, χωρίς να έχουμε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο παιχνίδι. Έπρεπε να κάνουμε σπουδαία δουλειά ώστε να σταματήσουμε την πολύ αθλητική ομάδα του Παναθηναϊκού. Θεωρώ ότι είναι πάντα έτοιμοι για να παίξουν».