Skip to main content

Παπαδάτος για το Rising Stars: «Είναι σαν να αλλάζεις μια πίστα, γιατί παίζεις με τους καλύτερους από όλη την Ελλάδα»

Για την νίκη του Μίλωνα επί του Ολυμπιακού, που «σημαδεύτηκε» από την απίστευτη εμφάνιση του Παγώνη (40 πόντοι, 14 ριμπάουντ), αλλά και για την σημασία του τουρνουά rising stars, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο υπεύθυνος υποδομών και προπονητής του εφηβικού τμήματος της ομάδας, Αλέξης Παπαδάτος.  

Αναλυτικά ο Παπαδάτος μίλησε:

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Για τον Μίλωνα, το να έχουμε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, να μπούμε στο Rising Stars και να κερδίσουμε τον αήττητο Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό. Δίνει ένα κίνητρο στα παιδιά ότι έχουν κάποιες δυνατότητες για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, γιατί είχαμε παίξει ξανά πριν τρεις μέρες με τον Ολυμπιακό και είχαμε χάσει με 30 πόντους. Αυτό το κάνει ακόμα πιο σημαντικό αυτό που κάναμε και είναι μια πολύ καλή “ένεση” αυτοπεποίθησης».

Για το τουρνουά Rising Stars: «Είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία και φέτος είναι ακόμα πιο σημαντική, γιατί έδωσε το δικαίωμα σε πολλές ομάδες να μπουν στην προκριματική φάση, όπως κάναμε και εμείς που ξεκινήσαμε από μέσα Σεπτεμβρίου και δώσαμε 7 αγώνες. Είναι σαν να αλλάζεις μια πίστα, γιατί παίζεις με τους καλύτερους από όλη την Ελλάδα. Εκεί βλέπεις ότι πρέπει να κάνεις καλά κάποια πράγματα για να είσαι σε αυτό το επίπεδο».

Για την προτεραιότητα της ομάδας: «Για ‘μένα, προτεραιότητα είναι να προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάποια παιδιά αρχικά που θα σταθούν στο αντρικό του Μίλωνα και μετά αν έχουν την ικανότητα να πάνε κάπου παραπάνω. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, πρέπει οι καλύτεροι να παίξουν περισσότερο, πρέπει να τους δοθούν ευκαιρίες, να τους δώσουμε κίνητρο. Σε αυτούς που έρχονται από πίσω που δεν είναι έτοιμοι να τους δουλέψουμε. Δεν «καιγόμαστε» να βγούμε στην 1η-2η θέση της ΕΣΚΑΝΑ, αλλά θέλουμε κάποια παιδιά να πλαισιώσουν την αντρική ομάδα. Σιγά-σιγά κάποια στιγμή ο Μίλωνας να μην κάνει 12 μεταγραφές, αλλά 6 και να υπάρχουν παιδιά από τα φυτώρια».