Skip to main content

Κρομμύδας: «Με αυτό το ρόστερ ήξερα ότι θα ανέβουμε»

Ο Α.Ο. Τρίκαλα κέρδισε με 81-64 τον Γ.Σ. Αλμυρού και έκανε το 3-0 στη μεταξύ τους σειρά τελικών, παίρνοντας την άνοδο για τη National League 1 της επόμενης σεζόν. Ο προπονητής των νικητών, Βασίλης Κρομμύδας, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την άνοδο στη National League 1: «Εγώ ξεκίνησα με τη χρονιά με την Αναγέννηση Καρδίτσας, προετοιμαζόμενοι να αγωνιστούμε στη National League 1, αλλά η ομάδα δεν κατέβηκε ποτέ και το Γενάρη δέχθηκα τηλεφώνημα από τον ΑΟΤ. Η αλήθεια είναι πως όταν κάναμε την πρώτη συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας, τους οποίους ευχαριστώ πολύ που με πήραν τηλέφωνο, στήριξαν όλη την προσπάθεια σε ό,τι ζητήσαμε και είχαν καθημερινή παρουσία στην ομάδα, εγώ τους έκανα την ερώτηση “Θέλετε να ανεβείτε;”. Απ’ τη στιγμή που ήθελα να ανέβουν, με τέτοιο ρόστερ το να πετύχουμε ήταν μονόδρομος. Την αξίζαμε την άνοδο και την πήραμε. Οι παίκτες μας άξιζαν κάθε προσπάθεια που κάναμε. Επίσης, αυτό που ζήσαμε με τον κόσμο ήταν ανεπανάληπτο».

Για τους τελικούς με τον Γ.Σ. Αλμυρού: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον εξαιρετικό προπονητή και άνθρωπο Λουκά Ζαρονικόλα και τα παιδιά του Αλμυρού. Μπορεί να φάνηκε λίγο εύκολη σειρά, γιατί είχαμε την τύχη να έχουμε 5-0 τον Αλμυρό. Ουσιαστοικά πέρασε η καλύτερη ομάδα. Βέβαια μάς μένει λίγο “πικρία”, γιατί δεν παίξαμε και με τον Παλαμά, μιας και ήταν η μοναδική ομάδα που δεν την κερδίσαμε».

Για το πλάνο της επόμενης χρονιάς: «Σίγουρα το ότι η ομάδα έφτασε εκεί και με τόσο γοργά βήματα οφείλεται στα παιδιά που είχαν όραμα και το “έτρεξαν” όλο αυτό. Λάθη γίνονται, θα γίνονται και θα ξαναγίνονται, αλλά νομίζω πάντα πως “τρώγοντας έρχεται η όρεξη”. Κανείς δε μπορεί να βάλει “ταβάνι” στα όνειρά του, αρκεί να ξέρεις που και πώς πατάς. Κάθε φορά να γίνεται ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν προλάβαμε να μιλήσουμε με τη διοίκηση για κάτι παραπάνω, η χαρά της επίτευξης του στόχου ήταν τεράστια. Φαντάζομαι τις επόμενες μέρες και βδομάδες, όταν καταλαγιάσει λίγο η χαρά της επιτυχίας, θα το συζητήσουμε. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, πρώτη φορά η ομάδα αυτή θα παίξει National League 2. Πάντα οι ομάδες των Τρικάλων, σε όποια κατηγορία κι αν παίζουν, θέλουν να πρωταγωνιστούν».

Για την ομάδα του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Δέσπο και τον Γιώργο Λεπενιώτη, γιατί το να κάνεις προπόνηση με αυτούς τους ανθρώπους είναι πραγματικό σεμινάριο για εμάς. Επίσης, τον Γκαντιά, που είναι αρχηγός της ομάδας, είναι ψυχάρα και ένας… καλόγαθος γίγαντας. Έχουμε, επίσης, τον Ανδρέα Σούλκο που είναι εξαιρετικό παιδί και μας “κουβάλησε” όλη τη χρονιά, έχουμε τον Δημήτρη Ψύρρα που στη σειρά των ημιτελικών και τελικών έπαιξε με σπασμένο το δεξί χέρι. Είχαμε τον Τζοέλ που ήρθε στα Τρίκαλα σαν μεταπτυχιακός φοιτητής και φεύγει σαν ένας κανονικός παίκτης. Είχαμε τον Μοσχόπουλο που ήταν στον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια και φέτος βγήκε “X-Factor”, γιατί έπαιζε άμυνα από τη θέση μέχρι “1” έως και τη θέση “5”. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Κακαβούλα, τον Στεργιούλη και τον Αργύρη που ήταν τα παιδιά που πήραμε τον χειμώνα και πίστεψαν σε αυτό που τους είπαμε και διακρίθηκαν. Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ορθοπεδικό μας, κύριο Κουτή, και τον φυσικοθεραπευτή μας, τον κύριο Βασιλειάδη, οι οποίοι ειδικά στα play-offs είχαν την ομάδα όπως έπρεπε να είναι».