Skip to main content

ΓΓΑ: Επικύρωσε την ανανεωμένη εκλογική λίστα της ΕΟΚ

Κανονικά στις 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, μετά και την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, να στείλει τον ανανεωμένο εκλογικό κατάλογο στην ΓΓΑ.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επικύρωσε την σχετική λίστα των 510 σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου  και στην συνέχεια ανακάλεσε την απόφαση της 5/3, περί μη επικύρωσης του αρχικού εκλογικού καταλόγου που είχε στείλει η ΕΟΚ από τις 19/2.

Να θυμίσουμε πως ο αρχικός εκλογικός κατάλογος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, καθώς στην λίστα υπήρχαν επιπλέον περίπου 300 σωματεία, τα οποία δεν μπήκαν στο μητρώο, αλλά συμμετείχαν κανονικά στα πρωταθλήματα της ΕΟΚ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος αναβολής της εκλογικής διαδικασίας και ορισμού προσωρινής διοίκησης στην Ομοσπονδία.

Τελικά ο κίνδυνος αυτός αποφεύχθηκε, χάρη την πρωτοβουλία Τσαγκρώνη, παρά την έντονη αντίδραση και διαφωνία του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ανακλήθηκε η από 05/03/2021 απόφαση, περί μη επικύρωσης καταλόγου σωματείων – μελών με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη γενική Συνέλευση της ΕΟΚ, έπειτα από το 08/03/2021 έγγραφο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με το οποίο επανυποβλήθηκε ο πίνακας σωματείων με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου, πλήρως εναρμονισμένος με το άρθρο 14 του Ν.2725/99, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 5 του Ν.4726/2020 και τη σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο της ΓΓΑ, γεγονός που καθιστά τον εν λόγω πίνακα έγκυρο και αποδεκτό.

Έτσι, επικυρώθηκε κατάλογος 510 σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ στις 28/03/2021, βάσει του τηρούμενου στη ΓΓΑ ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020".