Skip to main content

ΕΟΚ – Κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος του e - magazine

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται το 15ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

Το 15ο τεύχος του μηνιαίου διαδικτυακού περιοδικού της ΕΟΚ είναι στην διάθεση κάθε φίλου του μπάσκετ, με 10 ενδιαφέροντα θέματα από διαφορετικές πόλεις και περιφέρειες της Ελλάδας.

Ας «γυρίσουμε» νοερά τον χρόνο πίσω για να κάνουμε ξανά το «ταξίδι» των προκριματικών της Εθνικής Ανδρών, στα 10 παιχνίδια που έδωσε στα «παράθυρα» και πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 για ένατη φορά και πέμπτη συνεχόμενη στην ιστορία της.

Ο πρώην παίκτης, Γιώργος Παυλίδης, αφού ολοκλήρωσε την πορεία του στο μπάσκετ ακολούθησε διαφορετική, επιστημονική κατεύθυνση και από την Σουηδία όπου εργάζεται. μιλά για την επιστήμη της γεροντολογίας που σπούδασε, αλλά και τα μαθήματα που κάνει ως καθηγητής στο Linkoping University στη Σουηδία.

Δυο ακτοπλοϊκά ταξίδια και μια αεροπορική πτήση, χρειάστηκε η αποστολή του Πανναξιακού για να φτάσει στην Κρήτη και να είναι συνεπής στο αγωνιστικό ραντεβού της, αλλά όσα μίλια ταξιδιού και αν χρειάστηκαν, ήταν… λίγα για την αγάπη στο μπάσκετ.

Τη δεύτερη σεζόν του ολοκλήρωσε το τουρνουά «Rising Stars» στην Πάτρα και ο απολογισμός για την ανταγωνιστικότητα των ομάδων, τη βελτίωση των οργανωτικών συνθηκών, την ανάδειξη των παικτών του μέλλοντος και την προσέλκυση των φιλάθλων, ήταν άκρως θετικός.

Η «εξαγωγή» Ελλήνων προπονητών που άρχισαν την καριέρα τους από τη Θεσσαλονίκη, καλά κρατεί και παρουσιάζεται με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος σε αυτούς που βρίσκονται σε πάγκους ξένων ομάδων από την Σαουδική Αραβία μέχρι τη Ρουμανία.

Ο Μανώλης Χατζηδάκης έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα και στο τελευταίο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Kυπέλλου. Ο πατέρας του, πρώην παίκτης και νυν προπονητής, Γιώργος Χατζηδάκης, μιλά για μια ακόμα οικογενειακή αλληλουχία του μπάσκετ.

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις για τις ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ, είναι εξαιρετικά μεγάλες και έχουν τα ανάλογα έξοδα μετακίνησης, αλλά κανένα εμπόδιο, δεν πτοεί τις αποστολές που ταξιδεύουν κάθε Σαββατοκύριακο και είναι συνεπείς στο τζάμπολ των αγώνων.

Η «χαρτογράφηση» του αναπτυξιακού προγράμματος Γυναικών, παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Ο αγώνας Γλυκών Νερών-Αγίου Νικολάου στη βορειοανατολική Αττική για την τελευταία αγωνιστική του νεοσύστατου πρωταθλήματος Κ-21, εξελίχθηκε σε μια «γιορτή» του μπάσκετ, παρουσία των εκπροσώπων όλων των ομάδων της περιοχής.

Η στήλη «Ρετρό» επιστρέφει στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τον Μάρτιο του 1966 και τα δημοσιεύματα της εποχής κάνουν την καλύτερη αναδρομή στην ιστορική συμμετοχή της ΑΕΚ, πριν από 57 χρόνια.